Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 8'i muvazzaf asker 44 şüpheliden 33'ü yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında, örgütün TSK yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 1'i binbaşı, 3’ü üsteğmen, 6’sı teğmen, 17’si astsubay olmak üzere 8’i muvazzaf 27 rütbeli asker ve ihraç edilmiş veya açığa alınan 10 askeri öğrenci ile mahrem imam olduğu tespit edilen 7 sivil hakkında gözaltı kararı verildi. 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul, Tekirdağ, Uşak,
Kocaeli, Ankara, Muğla, Aksaray ve Bingöl'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, şüphelilerden 29'u asker ve askeri öğrenci, 4'ü de mahrem imam olmak üzere 33'ü yakalandı.

Polis ekiplerinin, diğer 11 şüpheliyi yakalamak için çalışmaları devam ediyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanması soruşturmasında 32 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün mahrem yapılanmasında bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kişilerin ifadeleri doğrultusunda Hava Kuvvetleri Komutanlığından 32 şüpheli hakkında Terör Suçları Soruşturma Bürosunca soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf teşhis işlemleri ve diğer araştırmaların ardından FETÖ mensubu olduklarına dair delil elde edilen şüpheliler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı çıkarıldı.

Şüphelilerden 25'i, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince Ankara merkezli 14 ilde gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Haklarında gözaltı kararı verilenlerden birinin daha önce ihraç edilen yarbay, diğeri halen görevde bulunan üsteğmen rütbesindeki 2 subay ile 13'ü muvazzaf 30 astsubay olduğu bildirildi.

Jandarma yapılanması soruşturmasında 5 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ'nün mahrem hizmetler yapılanmasıyla iltisakı bulunduğu tespit edilen geçici olarak görevden uzaklaştırılan bir albay, halen görevde olan bir binbaşı, biri ihraç edilmiş 3 teğmen ile biri emekli 3 astsubay hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, şüphelilerden 5'inin yakalandığı, diğerlerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Mahrem imamlara 15 ilde operasyon

Konya'da daha önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel ve bunlara "mahrem imamlık" yaptıkları tespit edilenlerin verdiği ifadeler doğrultusunda 25 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, Konya merkezli 15 ilde, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 14 zanlı gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.