GAZİANTEP

Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada yargılanan sanığın 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin gerekçeli kararda, söz konusu kişinin FETÖ elebaşının çağrısı ile hareket ederek Bank Asya'ya para yatırdığı belirtildi.

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hapis cezasına çarptırılan turizm işletmecisi Mehmet Demirel hakkındaki gerekçeli karar açıklandı.

Sanığın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya iki parça halinde toplam 956 bin lira yatırdığına işaret edilen kararda, ByLock kullanıcısı da olduğu bildirildi.

Deşifre edilen ByLock içeriklerinde sanığın, "Avukatlara 15 daha verecektik, onu istiyorlar", "avukatlarla yürüyoruz", "yarın o dosyayı yeniden yürütürlerse sıkıntı olabilir, "içeriden çıkan abiler nasıl, haberin var mı", "bu hoca arkadaşların ciddi bir şekilde gaybubet yaşamış ve normalleşmesi önemli" şeklindeki mesajları da gerekçeli kararda yer buldu.

Sanıkla ilgili gerekçeli kararda, "Örgütle organik bağ içine girip süreklilik, çeşitlik ve yoğunluk gerektiren eylemlerde bulunduğu ve hiyerarşik yapıya dahil olduğu belirlenmiştir." değerlendirmesi yapıldı.