YALOVA (AA) - Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan eski Yalova Milletvekili Şükrü Önder, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasına, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan tutuklu sanık Önder, avukatı ve yakınları katıldı.

Mahkeme heyetinin talebi üzerine iddianamenin okunduğu duruşmada, daha önce istenilen dijital materyal analiz raporu paylaşıldı.

Rapora göre, GSM hattı ile cihazın birbiriyle örtüştüğü, kriptolu ve şifreli olarak kullanılan ByLock programında 11 kez oturum açıldığı belirlendi.

Etkin pişmanlıktan faydalanmayan eski AK Parti Milletvekili Önder'in kesin olarak ByLock kullandığının anlaşıldığı, FETÖ üyesi olduğu kabul edilerek cezalandırılması istendi.

Önder, hakkındaki iddiaları reddederek, "ByLock'u kullanmadığıma emin olduğumdan dolayı tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, Önder'i 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.