HAKKARİ Dağlıca kırsalında terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş 26 yaşındaki İsmail Koç, baba ocağı Haymana'nın Yaprakbayır köyünde, Kürtçe ve Türkçe ağıt ve teröre lanet okunarak son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı Yaprakbayır köyüne helikopterle getirilen şehit İsmail Koç'un naşı baba evine getirilerek burada duaların ardından helallik alındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naşına dokunarak gözyaşı döken amcasının kızı Gülbeyaz Koç, naşın başında nöbet tutan tören kıtası askerinin göğsüne kaparak gözyaşı döktü.

Şehidin naşı daha sonra Yaprakbayır Camisine getirilirken Kürt kökenli köydeki vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmezö, "Kahrolsun PKKö sloganları atarak teröre Kürtçe ve Türkçe lanet okudu.

Öğle namazı sonrasındaki törende babası Selahattin ve annesi Halime kardeşleri Murat, Cemil, Serdar ve Pınar taziyeleri kabul etti. Cami avlusunda şehidin naşına sarılan baba Selahattin ve kardeşleri Murat, Cemil ve Serdar son kez öperken törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Ankara Valisi Ercan Topaca, eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Oğuz Tozan, Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin yakını Hakan Kavalcı, terör örgütü PKK'ya lanet okuyarak, "Bu hain PKK'lılar madem 'Kürdüz' diyorlar, o zaman niye bu kardeşimizi öldürdüler. Bizde Kürdüz ve bu ülkede özgürce her Kürt gibi yaşıyoruz. Doktor, başbakan, cumhurbaşkanı her şey olabiliyoruz. Onların amacı ülkeyi bölmek. Bizde askerlik yaptık, bugün göndersinler bu köyden tüm gençler anında tekrar askere giderler. Bu vatan hepimizinö diye konuştu.

Şehit Uzman Çavuş Koç, Yaprakbayır köyündeki aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

DHA