İSTANBUL (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası suç içerikli paylaşımlar yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan CHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Dağ, adli kontrol şartıyla salıverildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, depremin artçı sarsıntıları ve yardım çalışmaları sürerken Dağ'ın sosyal medya hesaplarından suç içerikli paylaşımlar yaptığının tespitinin ardından, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçları kapsamında gözaltı talimatı verildi.

Polis ekiplerince evinde gözaltına alınan Dağ, işlemlerinin tamamlanmasının ardından mevcutlu olarak Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Dağ, savcılıktaki ifadesinde, sosyal medya hesabında kullandığı fotoğrafa herhangi bir yorum yapmadığını söyleyerek, ''Video ile ilgili olarak kullandığım cümleler de tamamen farkındalık oluşturmak için yazdığım cümlelerdir. Suçlamaları kabul etmiyorum.'' dedi.

Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen Dağ, hakkında yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.