Antalya'da bir yıldır kalp yetmezliği çeken Burak Zeybek, trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Aleyna Hatun Budanır'ın bağışlanan kalbiyle hayata yeni bir başlangıç yapacak.

Korkuteli ilçesinde yaşayan Müzeyyen ve Ali Zeybek çiftinin oğlu Burak Zeybek, 27 Temmuz 2017'de fenalaşarak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada kalp yetmezliği teşhisi konulan Zeybek, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tedavilerinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın organ nakli listesine alındı.

Yaklaşık bir yıldır sık sık hastanede yatarak tedavi gören Zeybek'e, Kurban Bayramı'nın birinci günü, daha önce Antalya'da meydana gelen trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Aleyna Hatun Budanır'ın bağışlanan kalbi nakledildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından nakledilen kalp, Zeybek'e uyum sağladı.

Yeni kalbiyle hayata tutunan Zeybek, hastalığı sürecinde de bir an bile yanından ayrılmayan 3 yıllık kız arkadaşı ile dünya evine girmenin hayalini kuruyor.

"Yeni kalbim atıyor"

Hastanenin yoğum bakım ünitesinde tedavisi süren Zeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıllık beklemenin ardından tam uyumlu kalp çıkmasının sürpriz olduğunu, Kurban Bayramı'nda çifte mutluluk yaşadığını söyledi.

Operasyonun başarılı geçtiğini anlatan Zeybek, "Bayramın birinci günü kurban kesmiştik, hastaneden aradılar. Nakil olacağımı söylediler. Yarım saat içinde geldik, hemen ameliyata aldılar, ansızın oldu. Kendimi çok iyi hissediyorum, yeni kalbim atıyor." diye konuştu.

Zeybek, organ bağışında bulunan Aleyna Hatun Budanır'ın ailesini taburcu olunca ziyaret edeceğini, onların da artık ikinci ailesi olduğunu ifade etti.

Hastalığı nedeniyle işini bırakmak zorunda kaldığını aktaran Zeybek, şunları kaydetti:

"Acentem vardı, bir an öce işime dönmek istiyorum. Kız arkadaşım var, 3 yıldır birlikteyiz. Hastalığımı bildiği halde yanımdan hiç ayrılmadı. Yeni bir kalple hem işime hem eşime kavuşmak istiyorum. Sağlığıma kavuşunca ilk işim düğün yapmak olacak. Hem evlenmek hem iş hayatımı düzene koymak istiyorum. İnşallah yeni bir kalple hiç durmadan, engellere takılmadan hayırlı işlere adım atarım."

"Ailece bağış kararı aldık"

Anne Müzeyyen Zeybek de Aleyna Hatun Budanır'ın ailesine sabırlar diledi.

Zeybek, kızlarının organlarını bağışlayarak bütün insanlığa örnek olduklarını belirttiği Aleyna'nın ailesinin bu davranışı üzerine, kendilerinin de ailece organ bağışı kararı aldıklarını söyledi.

Oğlunun hastalığının son evreye ulaştığını, böbreklerinde ödem oluştuğunu dile getiren Zeybek, "İşini bırakmak zorunda kalmıştı, zor durumdaydı. Aleyna'nın kalbiyle hayata döndü. Kalp atışını dinledim. Oğlum işini büyütüp, yuva kurmak, aile olmak istiyor. İnşallah hayallerini gerçekleştiririz. Yeni kalbiyle yeni hayata adım atacak." diye konuştu.

Döşemealtı ilçesinde 16 Ağustos'ta tali yolda karşıya geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen Aleyna Hatun Budanır'ın organları bağışlanmıştı.