Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 28 Ekim 2015 itibarıyla Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödüllere ilişkin bilgiler ve 5 renk kategorisinde aranan terör örgütü mensuplarının bilgilerinin bulunduğu "www.terorarananlar.pol.tr" adresli internet sitesi ile "@terorarananlar" isimli Twitter ve "@arananteroristler" adlı Facebook hesaplarının hizmete başladığı hatırlatıldı.

Toplam 4 milyon 680 bin lira para ödülü verildi
"Www.terorarananlar.pol.tr" web sitesinin, hizmet vermeye başladığı günden itibaren 840 bin 390 ziyaretçi tarafından 5 milyon 823 bin 619 kez görüntülendiği belirtilen açıklamada, etkin ve kararlı şekilde yürütülen terörle mücadele sürecinde ihbarda bulunarak destek olanlara yeşil listedekiler için bir milyon 300 bin lira, gri kategoridekiler için 750 bin lira olmak üzere, Ödül Komisyonu tarafından toplam 4 milyon 680 bin lira ödül verildiği kaydedildi.

"Terörden arananlar" listesine firari 37 FETÖ mensubu daha eklenirken, bunlardan 8'i 4 milyon liraya kadar ödül verilen "kırmızı liste"de yer aldı. Aranan şüphelilerden Adil Öksüz de "kırmızı" kategoride bulunuyor.

"Alo 140 Terör İhbar Hattı"na gelen 487 bin 962 çağrı sonucunda kırmızı listedeki bir, yeşil listedeki 5, turuncu listedeki bir ve gri listedeki 20 olmak üzere 27 terör örgütü mensubu ölü ele geçirildi, birçok terörist yakalandı.

Zekeriya Öz ve Akın İpek de listede
Açıklamaya göre, "terörden arananlar" listesinde bulunan FETÖ/PDY mensupları ve renk kategorileri şöyle:

"Kırmızı" kategori: Abdullah Aymaz, Ahmet Kara, İsmail Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Erdoğan Tüzün, Mustafa Özcan, Naci Tosun ve Adil Öksüz.

"Mavi" kategori: Necdet Başaran, Necdet İçel ve Nevzat Ayvacı.

"Yeşil" kategori: Harun Tokak, İsmet Aksoy ve Mustafa Yeşil.

"Turuncu" kategori: Abdulletif Tapkan, Bekir Baz, Cevdet Türkyolu, Mehmet Hanefi Sözen ve Recep Uzunallı.

"Gri" kategori: Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Halit Esendir, Hamdi Akın İpek, Hamdullah Bayram Öztürk, Mahmut Akdoğan, Mehmet Ali Büyükçelebi, Murat Karabulut, Rıdvan Akovalı, Sait Aksoy, Süleyman Tiftik, Süleyman Uysal, Şerif Ali Tekalan, Talip Büyük, Zekeriya Öz, Ali Kalyoncu, Uzay Şahin ve Cansun Sarıyıldız.

Öte yandan, "terörden arananlar" listesine yeni eklenenler arasında 18'i PKK/KCK'lı, 3'ü MLKP'li ve 3'ü DHKP-C'li olmak üzere 24 teröristin daha ismi bulunuyor.

aa