İSTANBUL (AA) - 15 Temmuz Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi için "kontrollü darbe" söylemine tepki gösterdi.

Dernek üyesi bir grup, ellerinde Türk bayrakları ve "Bıktık yalanlardan" yazılı pankart ile Şişhane Meydanında toplandı. Burada bir süre, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Bu vatan gazidir, çapulcu değil", "15 Temmuz darbedir, inanmayan haindir", "FETÖ'nün uşağı Kılıçdaroğlu" ve "CHP şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları atan grup adına, Dernek Başkanı Tarık Şebik bir basın açıklaması yaptı.

Bugün bazı basın yayın organlarında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ait olduğu belirtilen ifadelerle ilgili, 15 Temmuz Derneği olarak tepkilerini ifade etmek üzere, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiklerini dile getiren Şebik, "ana muhalefet partisi genel başkanlığı makamına yakışmayan, şehitlerin ruhunu muazzep eden ve gazileri infiale sürükleyen bir açıklama yapıldığını" söyledi.

"15 Temmuz, Türk vatanını işgal girişimidir" diyen Şebik buna rağmen Kılıçdaroğlu'nun bu darbe girişimi için "kontrollü darbe" ifadesi kullandığını belirterek, "Yani bilindiği halde engellenmeyerek, bu ülkeye 249 şehit, 2 bin 593 gazi gibi korkunç bir bedel ödetilmiş. 'Bunu nereden anladınız?' sorusuna ise adeti olduğu vech ile kıvırarak cevap vermiştir." dedi.

Büyük bir hayret ve şaşkınlık içerisinde olduklarını vurgulayan Şebik, şöyle konuştu:

"Bu nasıl bir sorumsuzluktur. Bu nasıl iz'ansızlıktır. Böyle bir iddiayı dile getiren bu makamdaki bir şahsın milletimize karşı bu derece lakayt olmasına isyan ediyoruz. Hiç kimsenin, şehit aileleri ve gazilerimizin hissiyatını rencide etmeye, hala taze olan yaralarımızı kanatmaya hakkı yoktur."

Şebik, darbeyi önceden bilen biri varsa, o da Kılıçdaroğlu'nun en yakınında olan ve FETÖ’den tutuklanan danışmanı olduğunu aktararak, "Bu darbeyi önceden bilen biri varsa, o da havaalanından tıpış tıpış kaçan Kılıçdaroğlu'dur. Hala daha FETÖ'yü aklama girişimlerinin sebebi acaba kasetle gelen koltuk değişimi midir? Bahsedilen "ByLock" linkleri hala daha arka bahçe olan FETÖ’den mi servis edilmektedir? Bu milletin en hayati meselelerini dahi, gündelik siyasete kurban ederek, terör örgütlerine koltuk çıkmak mı sizin yurtseverlik anlayışınız?" dişe konuştu.

"Bıktık artık bu yalanlarınızdan" ifadesini kullanan Şebik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bıktık artık aramıza ekmeye çalıştığınız fitne ve fesadınızdan. Bıktık artık yaşarmayan göz, kızarmayan suratlarınızdan. Neyi örtmeye, kimi gizlemeye, nereye selam göndermeye çalıştığınızı iyi biliyoruz. Siz de iyi bilin ki, biz, sizin gibi korkup kaçmadık. Vatanımızı çapulculara satmadık."

Grup, açıklamanın ardından, sloganlar atarak Şişhane Metro İstasyonundan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kadar yürüdü. Güvenlik güçleri, kordon oluşturarak, grubun binanın kapısına pankart bırakmasına izin vermedi. İl Başkanlığına yakın noktada bir süre bekleyen ve slogan atan grup, daha sonra dağıldı.