FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesinde Ekonomik Güven Endeksi (ESI), bu ay 109,2 puana geriledi.

Avrupa Komisyonunun mayıs ayı "İş ve Tüketici Anketi"nin sonuçlarına göre, Avro Bölgesinde Ekonomik Güven Endeksi, nisan ayında 109,7 puan iken mayıs ayında 109,2'ye indi. Bu dönemde 0,5 puan azalan endeks,110 puan olan piyasa beklentisinin de altında gerçekleşti.

Avro Bölgesinde sanayi kesimi güven endeksi ise nisan ayında 2,6 iken bu ay 3,1’lik piyasa beklentisinin altında 2,8 puan seviyesinde gerçekleşti.

Piyasalarda 14,2 puan seviyesinde gerçekleşmesi beklenen hizmet sektörü güven endeksi ise söz konusu dönemde 14,2 puandan 13'e geriledi.

Nisan ayında eksi 3,6 olan tüketici güven endeksi mayısta eksi 3,3 seviyesinde gerçekleşirken, iş dünyası güven endeksi ise bu dönemde 1,10 puandan 0,90 puana indi.

Avro Bölgesi Ekonomik Güven Endeksi, önde gelen bölge ekonomileri arasında 1,5 puanla en fazla Fransa'da arttı. İspanya'da ise 0,5 puan artan endeks, Hollanda'da 2,1, Almanya'da 1,5 ve İtalya'da da 0,9 puan azalış kaydetti.

Avro Bölgesinde güven endekslerinde gözlemlenen azalış, hizmet ve perakende ticaret sektörlerindeki güven düşüşlerinden kaynaklandı. Sanayi, inşaat ve tüketiciler arasındaki güven ise geniş ölçüde yüksek seviyelerde istikrarlı kalmaya devam etti.

Sektörlerarası istihdam planlarına bakıldığında ise inşaat sektöründe belirgin bir yukarı yönlü revizyon görülürken, istihdam planları endüstride genel olarak değişmedi ancak perakende ticaret ve hizmet sektöründe kötü seyretti.