Osmaniye Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi öğrencileri Cihanay Kelkoca ve Oğulcan Doğan tarafından hazırlanan, Danışmanlığını Yusuf Boz, Teknik Danışmanlıklarını Sinan Dülger ve Sedat Gündoğan’ın yaptığı ŞAHİN96 isimli proje “İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi” kategorisi lise seviyesinde birinci oldu.

Ödülünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank'tan alan takım üyeleri ŞAHİN96'yı havaya kaldırarak TEKNOFEST2021'de final heyecanını en üst seviyede yaşadılar.

Konuya ilişkin açıklama yapan Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak; “İnanmak; bilmenin ve güvenmenin adeta kesişim noktasıdır. Bizler inandık, evlatlarımıza güvendik ve başarının kapısını araladık. İnanırsak başarırız düsturuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdirini kazandığı bu projemiz sayesinde İHA'lara yerleştirilecek olan yangın söndürme bombaları, gereken müdahale için ekiplere zaman imkanı sağlayacak. Bu sayede yangının büyümesinin önüne geçilecek veya tamamen söndürülecek. Eklemekte fayda var; geçtiğimiz zamanlarda yaşadığımız orman yangınlarıyla canlarımız yandı. İşte bu proje canlarımızı yakanların adeta canını yakacaktır. Ben emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, yöneticilerimize, icat çıkaran öğrencilerimize ve değerli ebeveynlerimize ve tüm paydaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Sanayi Bakanı Mustafa Varank projenin geliştirilmesi yönünde destek sözü verdi.

OSMANİYE’YE TEKNOFEST 2021'DEN İKİNCİ ÖDÜL SAİMBEY ORTAOKULUNDAN!

En İyi Sunum Yapan Takım Ödülünü alan Osmaniye Saimbey Ortaokulu yaptıkları proje ile raylı ulaşım sistemlerinde yolcuların daha konforlu seyahat edebilmeleri için tren istasyona gelmeden önce vagonlardaki boş koltuk bilgisini aktaran sistem tasarladı.