Orduda görevli Yüzbaşı Adil Hemdani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Anti terör timleri üç koldan Bertılla kasabasını kuşattı ve yoğun çatışmalar devam ediyor." dedi.

Musul kent merkezinden 20 kilometre mesafede yer alan Bertılla kasabası etrafına dün geceden beri güvenlik güçlerinin konuşlandığını aktaran Hemdani, kasabanın geri alınması için askeri yığınağın devam ettiğini kaydetti.

Peşmerge güçleri 12 köyü geri aldı

Sabah saatlerinde üç koldan saldırıya geçen Peşmerge güçleri ise kuzeydoğu ve kuzeydeki Başika, Naweran, Tılskof ve Musul Barajı cephelerinde toplamda 12 köyü geri aldı.

Naweran Cephesi'nde Naweran, Kaim, Simaki, Barime köyleri, Başika'da, İmam Rıza, Xursabad, Pirhelan, Herabe Delil, Tisxerapey Biçuk, Tisxerapey Gewre, Tılskof'da Marora ve Musul Barajı Cephesi'nde ise Batine ele geçirilen köyler arasında yer alıyor.

Militanların, Başika kasabasına yakın İmam Rıza köyünde bomba yüklü araçla saldırması sonucu çok sayıda Peşmerge'nin öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

Cephe gerisindeki çok sayıda ambulansın, yaralıların nakli için çatışma bölgesine sevk edildiği kaydedildi.

Peşmerge güçleri DEAŞ'a cephe gerisinde bilgi sızdırılmaması için televizyon ve medya kanallarının canlı yayını durdurmasını istedi.

Çatışma bölgelerinde uluslararası koalisyon güçlerinin DEAŞ hedeflerini bombalaması sonucu dumanlar yükseliyor.

AA