Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı milisler anaokulunu vurdu

Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk bölgesinde Rusya yanlısı milisler tarafından ateşlenen roketler kırsal bölgedeki bir anaokuluna isabet etmesi sonucu 2 sivil yaralandı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri bölgedeki sivilleri tahliye etti.

Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı milisler anaokulunu vurdu

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerektiğini belirterek "5 günde Ukrayna'ya 56 füze saldırısı yapıldı, 113 seyir füzesi fırlatıldı." dedi.

Zelenskiy, Telegram kanalından paylaştığı görüntüde, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun, Harkiv kentine füzelerle "sert" şekilde saldırdığını belirten Zelenskiy, "Kimse dünyada barışçıl Ukraynalıların öldürülmesini affetmeyecek. Burası Ukrayna. Burası Avrupa. Bu 2022'de gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın durdurulması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerekiyor. 5 günde Ukrayna'ya 56 füze saldırısı yapıldı, 113 seyir füzesi fırlatıldı." dedi.

Zelenskiy, Rusya'nın, Kiev'deki elektrik santralini vurmayı hedeflediğine dikkati çekti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER