KUVEYT (AA) - Kuveyt meclisindeki milletvekilleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'deki büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararının "bölgedeki barış sürecini ve istikrarı tehdit ettiğini" belirtti.

Parlamentodaki 21 milletvekilinin imzasıyla yayımlanan açıklamada, "herkesin esefle karşıladığı" ifade edilen bu karar, "haksızlık", "Kudüs'teki Filistinlilerin, Arapların ve Müslümanların haklarının reddedilmesi" şeklinde değerlendirildi.

Kararın, uluslararası kanunlarla çeliştiği ve Müslümanların duygularını provoke ettiği kaydedilen açıklamada, parlamentodan çarşamba günü olağanüstü toplanması talep edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.