Suudi Arabistan ve Katar sınırların yeniden açılması için anlaşmaya vardı. Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasser Al-Muhammad Al-Sabah yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın bu akşamdan itibaren Katar'a olan kara ve deniz sınırı ile hava sahasını yeniden açacağını duyurdu. Dışişleri Bakanı Al-Sabah, Suudi Arabistan'ın Körfez krizini sona erdirmek için Katar'a uyguladığı ambargoyu da kaldıracağını belirtti.

Suudi Arabistan, üç yıl önce “terörizmi” desteklediği iddiaları ile Katar'a olan sınırlarını kapatmış ve abluka altına almıştı. Katar, ise Suudi Arabistan'ın iddialarını sürekli olarak reddetmişti.

Dışişleri Bakanlığı: “Katar ile Suudi Arabistan arasında kara, deniz ve hava sınırlarının açılmasını memnuniyetle karşılıyoruz”

Dışişleri Bakanlığı, Körfez ihtilafının çözümüne yönelik gelişmeler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Katar ile Suudi Arabistan arasında kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibarıyla açılmasına yönelik alınan kararın memnuniyetle karşılandığı ifade edilerek, Türkiye'nin bu istikametteki tüm çabaları desteklemeyi sürdüreceği belirtildi.

Açıklamada, “Bu gelişme, Körfez bölgesinde Haziran 2017'den bu yana devam eden ihtilafın çözüme kavuşturulmasına yönelik önemli bir adım teşkil etmektedir. Başta Kuveyt olmak üzere yürüttükleri arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleriyle sözkonusu kararın alınmasına katkı sağlayan uluslararası aktörlerin çabaları takdire şayandır. Temennimiz, bu ihtilafın ülkelerin egemenliklerine karşılıklı saygı temelinde kapsamlı ve kalıcı çözüme kavuşturulması ve Katar halkına yönelik diğer müeyyidelerin de bir an önce kaldırılmasıdır.

Körfez İşbirliği Konseyi'nin stratejik ortağı olan ve Körfez bölgesinin güvenlik ve istikrarına büyük önem atfeden ülkemiz, bu istikametteki tüm çabaları desteklemeyi sürdürecektir” denildi.