KUDÜS (AA) - İsrail Sınır Polisi, işgal altındaki Batı Şeria'da üç Filistinlinin gözaltına alındığı operasyonda İsrail askerlerinden birinin olay yerinde unutulmasının "kötü koordinasyondan" kaynaklandığını belirtti.

İsrail resmi televizyon kanalı KAN'ın haberinde, Sınır Polisinin konuyla ilgili soruşturma raporuna yer verildi.

Raporda, Batı Şeria'nın merkezindeki Er-Ram kasabasında Filistinli gençlerin taş atması sonucu İsrail güçlerinin Filistinli gençleri tutuklamak için durmaya karar verdiği aktarıldı.

İsrail güçlerinin 2 Filistinliyi gözaltına alarak kendilerine ait bir araca bindirdiği, kadın askerin ise üçüncü genci alıp başka bir araca bindirdiği kaydedilen raporda, aracın kapası kapanır kapanmaz harekete geçtiği ve kadın askerin kasabada yalnız kaldığı ifade edildi.

İsrail güçlerinin, 60 metrelik bir mesafe boyunca kadın asker olmadan yoluna devam ettiği, söz konusu askerin sonunda araçta bulunan kuvvet komutanıyla iletişime geçerek kendisini almalarını istediği belirtildi.

Raporda, askerlerden birinin olay yerinde unutulmasına, İsrail güçleri arasındaki "kötü koordinasyonun" yol açtığı ifade edildi.

Sınır Polisinden 3 Ocak'ta yapılan yazılı açıklamada, operasyon kapsamında İsrail güçlerinin kendilerine taş atan göstericilere pusu kurduğu ve 3 zanlıyı gözaltına aldığı belirtilmişti.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, operasyondan sonra sınır muhafızlarından bir kadın askerin sahada yalnız dolaştığının görüldüğü aktarılan açıklamada, Sınır Polisi Komutanı Amir Cohen'ın olayla ilgili derhal ve kapsamlı soruşturma yapılması talimatı verdiği kaydedilmişti.

Olayın tarihine dair bilgi verilmeyen açıklamada, soruşturmada elde edilen ilk bilgilere göre, bir sınır muhafız gücünün kadın askere yakın ve onunla görsel temas halinde olduğunun anlaşıldığına işaret edilmişti.

Filistinliler, sosyal medya hesaplarında Batı Şeria'nın merkezindeki Er-Ram kasabasında 3 Filistinlinin gözaltına alındığı operasyondan sonra İsrailli bir kadın askerin tek başına yürüdüğünü gösteren bir video paylaşmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail 2022'de Batı Şeria'da yaklaşık 7 bin Filistinliyi gözaltına aldı ve 171 kişiyi öldürdü.