RAMALLAH (AA) - Filistin hükümeti, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması veya Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının barışı ve bölgesel güvenliği tehdit edeceğini belirtti.

Filistin hükümeti tarafından haftalık kabine toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, "ABD’nin Tel Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması veya Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, barışı, bölgesel ve evrensel güvenliği tehdit ediyor.” ifadelerine yer verildi.

ABD’ye barış sürecindeki rolünü sürdürmemesi durumunda, sürece nezih ve tarafsız bir şekilde yaklaşması çağrısı yapılan açıklamada, “ABD’nin söz konusu adımları atması, siyasi süreçten çekilmesi anlamı taşıyor ve ABD Başkanı'nın (Donald Trump) seçim kampanyası sürecinde İsrail-Filistin çatışmasını sonlandıracak olan anlaşmayı gerçekleştireceği yönündeki sözleriyle çelişiyor.” denildi.

Açıklamada ayrıca, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT), Kudüs’ün maruz kaldığı tehditlere karşı ciddi adımlar atması çağrısı yapılarak, Kudüs’ün korunması için söz ve açıklamaların sonlandırılarak eyleme geçilmesi gerektiği vurgulandı.

ABD medyasında yer alan haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa'yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.