ANKARA (AA) - Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ile Nijer Ombudsmanlık Kurumu arasında iş birliğini öngören mutabakat zaptı imzalandı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kamu Denetçiliğinin idare ile vatandaşlar arasındaki sorunların çözümüne katkı sağladığını söyledi.

Ombudsmanlık kurumlarının aynı zamanda birer "insan hakkı savunucusu" olduğuna işaret eden Malkoç, ombudsmanlık kurumları arasındaki iş birliğinin artması gerektiğini vurguladı.

Şeref Malkoç, Nijer ve Türkiye arasında tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu, ombudsmanlık konusunda da yapılacak iş birliğinin iki ülkeye katkı sağlayacağını bildirdi.

Arakanlı Müslümanların yaşadığı zulme ilişkin inceleme gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade eden Malkoç, Libya'da kurulan köle pazarına yönelik çalışma yapmak istediklerini, bu konuda da diğer ülkelerin ombudsmanlarıyla görüşeceklerini belirtti.

Nijer Ombudsmanı Ali Sırfi Maiga ise Türkiye-Nijer ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını ve iki ülke arasında yakın bir bağ olduğunu söyleyerek, iş birliği için Malkoç'a ve Kamu Denetçiliği Kurumuna teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Malkoç ile Maiga mutabakat zaptını imzaladı.

Törende, Nijer'in Ankara Büyükelçisi Adema Saleah Gazibo da hazır bulundu.