Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah'ı törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede el Sabah'ı karşılayan atlı süvariler, konuk Kuveyt emirine protokol kapısına kadar eşlik etti.

El Sabah, Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kapısında karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve el Sabah'ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.

El Sabah, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı, "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve el Sabah, merdivenlerde, Türkiye ve Kuveyt bayrakları önünde el sıkışarak, gazetecilere poz verdi.

Erdoğan ve el Sabah, daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçti.

Törende, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile diğer yetkililer ve Kuveyt heyeti de hazır bulundu.

Erdoğan ve el Sabah, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, bazı anlaşmaların imza törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca el Sabah'a Devlet Nişanı tevcih edecek, onuruna akşam yemeği verecek.