Siyaset yapmak, imkânları kullanmak, memlekete hizmet etmek, elbette toplumun beklediği şeylerdir, seçilmişlerin üslup ve tavırları, kendilerini seçenlere karşı bir borçtur. Seçilmişlerin bu borcu ödemeleri, sadece iş takibi yapmak, tayin terfi ve atamalarla ilgilenmekle bitmez, toplumsal sorumlulukları devam eder.

Seçilmiş daha dikkatli olmalıdır, toplumu yönlendirmek, örnek olmak, onun vazifesidir, adaplı ve edepli olmak zorundadır. Konuştuğuna dikkat etmeli, ne diyeceğine değil ne duyacağına bakmalıdır.

Seçilmişin mazereti olmaz, o bölgesindeki insanlar arasından sıyrılmış, bilgi, görgü ve tecrübe açısından ileri olmak mecburiyeti olandır, asla küçük düşünmemeli ve küçülmemelidir.

Seçilmişe yalan hiç yakışmaz, yalanın yakıştığı kimse yoktur, doğruluk, toplum önderi olduklarından dolayı seçilmişlerin vazifelerindendir. Fıtratında olmasa bile, mecburiyeti vardır.

, seçilebilmek için ortaya koydukları tablo, seçildikten sonra kendisini esir ediyorsa, bu seçilmişlik değildir, liderleri tarafından her an kapının önüne konulma korkusu yaşayanlar, zaten atanmış kişilerdir, onlar seçilmiş toplum önderi olamazlar.

T.B.M.M. bütçe görüşmelerinde, seçilmiş insanların, kendilerini seçen toplumun çok gerisinde olduğunu üzülerek gördüm, gerçekleri dile getirmek yerine, gerçeklere saldırmak, bu saldırı karşısında bir daha seçilebilme umudu taşımak, bu çok utandırıcı bir durumdu. Keşke bu tablo, televizyondan canlı yayınlanmasa idi.

Seçilmiş insanların azlığı, bu bütçe görüşmelerinde kendisini bir daha gösterdi, Meclisin bu kadar atanmış kişiler tarafından yönetilmesi hiç hoş bir durum değil, yıllardır o makamlarda oturup, kendisini geliştiremeyen insanlara,(seçilmişlere) tavsiyem şudur. Ülkücülerle aynı mecliste olmak bir fırsattır, bu fırsatı değerlendirmek, siyasi üslup ve nezaket öğrenmek için daha ne bekliyorsunuz.

Her fırsatı kavgaya çeviren parti liderlerinin karşısında, Türkçü ve Türkçe duran ülkücüler ve lideri her zaman ele geçmez, her zaman o makamlarda olamayabilirsiniz, bu fırsatı değerlendirin, bir şeyler öğrenin...

İrfan TOPÇU

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.