Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'ye sevgisiyle dünyaca tanınan 7 yaşındaki Afgan Murtaza Ahmedi, Taliban tehdidi nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldı.

İki yıl önce mavi beyaz çizgili naylon poşetten Messi forması giyerek görüntü veren Ahmedi, tüm dünyanın kalbini kazandı ve Messi ile Katar'da buluşup tanışma fırsatına kavuştu.

Afgan Messi olarak da tanınan Ahmedi, Taliban örgütünden aldığı tehdit yüzünden ailesiyle Gazne'deki evini terk ederek başkent Kabil'e yerleşti.

Ailesi evlerini hiçbir eşya almadan terk etse de Ahmedi, Messi'nin imzalayıp hediye ettiği formayı o günden beri yanında ayıramadı.

Kaçarken yüzünü eşarpla örttü

Küçük Afgan Messi'nin Kabil'e taşınmasıyla yaşam mücadelesi daha da zorlaşırken, peşine düşen Taliban'ın korkusunu da üzerinden atamıyor.

Başkent Kabil'de küçük bir evde zor şartlar altında yaşayan Ahmedi, futbol aşkından ise vazgeçemiyor.

Küçük Afgan Messi'nin annesi Şafika Ahmedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Messi'den para aldıkları iddiasıyla Taliban tehdidi altında olduklarını söyledi.

Ahmedi, Taliban'ın köylerine saldırmasının ardından Gazni'den kaçarken tanınmaması için oğlunun yüzünü eşarpla örtmek zorunda kaldığını anlattı.

Okula bile gidemiyor

Anne Ahmedi, Taliban korkusu nedeniyle oğlunu gündüz oyun oynaması için tek başına dışarı çıkaramadığını hatta okula bile gönderemediğini kaydetti.

Oğlunun Messi ile görüşmesinin ardından herkesin kendilerini zengin sandığını dile getiren Ahmedi, bu nedenle ailece devamlı tedirginlik yaşadıklarını vurguladı.

Messi olmak istiyor

Afgan Messi Ahmedi ise futbol aşkının çok büyük olduğunu söyledi.

Büyüyünce Messi gibi futbolcu olmayı, böylece Afganistan'ın adını sporla dünyaya duyurmayı istediğini belirten Ahmedi, tekrar Messi'yi yakından görmeyi umduğunu sözlerine ekledi.