Ülkenin büyük bir bölümünde etkili olan yağış etkisini sürdürmeye devam edecek. Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil 14 ilimizi sarı kodla uyardı. Bu iller Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak olarak sıralandı.

İSTANBUL'DA KUVVETLİ YAĞIŞ AKŞAMA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmeye göre; İstanbul'da yarın 06.00 ile 21.00 saatleri arasında kuvvetli yağış bekleniyor. Sarı kodlu uyarıda, ''Kuvvetli (21-50 Kg/m2) sağanak yağış olması beklendiğinden, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır'' ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Çarşamba günü Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 10 derece ve altına inmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ'NDE 6 İLE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, yarın sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusunda beklenen sağanak yağışların, İstanbul'un Anadolu Yakası, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bilecik ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.