Gümüşhaneli Volkan Sarı, kamyon kasasına kurduğu ahşap eviyle hafta sonlarını doğayla baş başa geçiriyor.

Özel bir maden şirketinde servis şoförü olarak çalışan 39 yaşındaki Sarı, geçen yıl satın aldığı eski kamyon kasasına yaklaşık 2 aylık çalışma sonucu ahşap ev kurdu.

Sarı, kamyon için 10 bin, ahşap ev için ise 15 bin lira harcama yaparak 25 bin liraya mal ettiği "yürüyen ev" sayesinde hafta sonlarını Karamustafa köyünün farklı yerlerinde kamp yaparak geçiriyor.

"Yürüyen ev" sayesinde yaz aylarının yanı sıra kışın zorlu koşullarında da dilediği yere gidebilen Sarı, arkadaşlarıyla 2 gün boyunca mangal yapıp çay demleyerek hem hoşça vakit geçirmenin hem de temiz havanın tadını çıkarıyor.

Sarı, kamp süresince güneş enerjisiyle elektrik sorununu da çözdüğü, içinde yataktan fırına kadar tüm ihtiyaçlarının bulunduğu ev sayesinde gece konaklama sıkıntısı da yaşamıyor.

Dağ evi yerine yürüyen ev

Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyen ev yapma fikrinin oluşmasında "Doğadaki İnsan" adlı televizyon programın sunucusu Serdar Kılıç'ın çok büyük etkisi olduğunu söyledi.

Köyünün etrafında çeşitli bölgelerde dağ evleri olduğunu, hafta sonları buralara kampa gittiğini dile getiren Sarı, kışın kar yağdığında dağ evlerine gitmek güçleştiği için "dağ evinin yürüyenini yapalım" fikrinin ortaya çıktığını ifade etti.

Sarı, önce kamyonu temin ettiğini, ufak tefek sorunlarını tamir ederek aracı çalışır duruma getirdiğini belirterek ardından aracı, Gümüşhane merkezdeki Daltaban Sanayi Sitesi'ne getirdiği ve buradaki esnafın maddi, manevi ve iş gücü desteğiyle "yürüyen ev"i tamamladığını anlattı.