Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Avukat Cemil Yavuz Aksu yaptığı açıklamada " Kent uzlaşısı adı altında pkk ittifakını kuranlara Türk Milleti 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi yine sert bir tokat indirecektir" sözlerine yer verdi.

Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Avukat Cemil Yavuz Aksu 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri hakkında yazılı açıklama yaptı.

Cemil Yavuz Aksu'nun açıklaması şu şekilde:

31 Mart 2024 günü yapılacak mahalli idareleri seçimleri Türk siyaset ve demokrasi hayatımız açısından önemli virajlardan biridir.

İnanıyoruz ki Türk Milleti, sorunlara başkent Ankara’dan bakan; meseleleri Türkçe okuyan; Milli Mücadele ruhunu taşıyan; Cumhuriyet değerlerine sahip adaylara destek çıkacaktır.

Kent uzlaşısı adı altında pkk ittifakını kuranlara Türk Milleti 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi yine sert bir tokat indirecektir.

Bölücülük ve fitne tohumlarıyla demlenenler, amacı halka hizmet değil hamisine hizmet olanlar, belediye seçimlerinde koltuk düşkünleri vasıtasıyla kazanmayı planladıkları seçimlerle ülkemizi kavga ve kaos ortamına sürüklemeye çalışanlar umduğunu bulamayacaktır.

Sandık sonuçlarına bağlılığımız, demokrasi namusuna sadakatimiz ve Türk Milletinin vereceği son karara karşı saygımız tartışmasızdır.

Türk milleti 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde vicdani kanaat ve ferasetle oylarını kullanacak, istikrar ve istiklale yönelik verdiği desteği sürdürecektir.

Seçim sonuçları üzerinde şaibe uyandırmaya, heyecanları kabartmaya, siyasi kargaşa çıkarmaya niyetlenenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır.

Bu kapsamda Türk Hukuk Enstitüsü tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanan “Sandık Görevlileri Bilgilendirme Kitapçığı” karşılaşılması muhtemel sorunlara çözüm noktasında güncellenerek milletimizin hizmetine sunulmuştur.

Türk Hukuk Enstitüsü mensubu avukatlar tarafından yurdun dört bir yanında seçimlerin şeffaf bir şekilde yapılması, güvenilirliğine gölge düşmemesi için sandık kurullarında görev yapacak kişilere eğitimler verilmiştir.

Ayrıca 31 Mart günü tüm teşkilatlarımız gerek sandık başlarında gerekse adliyelerde itiraza yetkili avukatlar olarak bir vatandaşımızın dahi iradesinin doğru bir şekilde sandığa yansıması için meşru zeminde girişimlerde bulunmaya yönelik olarak son sandık sonucu sisteme girilene kadar görevlerinin başında olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.