MHP'nin artık milliyetçi bir söyleme sahip olmadığını, esas milliyetçinin Tayip Erdoğan ve AKP olduğunu söyleyenler bu defa tevil edemeyecekleri bir cümle ile karşı karşıya. Erdoğan 18 Nisan'da partisinin aday tanıtım toplantısında net bir ifade kullandı. İfadeyi de AKP'nin internet sitesinde yayınlanan tam metinden aynen aldım: "Bizde ne Türk milliyetçiliği var, ne Kürt milliyetçiliği var, ne Laz milliyetçiliği var, bunların hiçbiri yok bizde". Cümle bu kadar net.

Yok artık bu cehalet değildir. Türk ile Kürt ve Lazları eş sosyolojik olgular olarak değerlendirmesi cahilliğin ötesinde bir şey. Onu tartışmayacağım. Şuuraltındaki hangi etno-psikolojik dürtülerin Tayip Erdoğan'ın Türk kelimesiyle bu kadar problematik bir ilişki kurmasına neden olduğunu da sorgulamayacağım.

Bilvesile birilerine sesleneceğim. Milliyetçiliği bir dönem benimseyip bugün farklı bir fikri zemine kaymış olanlarla hiç bir derdimiz yok. İnsanlar fikir değiştirebilir. Sadece Tayip Erdoğan ile Türk Milliyetçiliği söylemini örtüştürmeye çalışan "ülkücü eskilerinden", milliyetçiliklerini AKP'de de sürdürdüklerini iddia eden "Türk Büyüklerinden" aynaya bakmalarını isteyeceğim. Bu ifade size ne anlatıyor sahi? Bir daha Başbuğ Alpaslan Türkeş'in adını anarak AKP politikalarını aklamaya çalıştığınızda kendi sözlerinize kendiniz dahi inanan bir tek kişi bulabilecek misiniz?

Bu arada Türk Milliyetçiliğini korumak ve geliştirmek için kurulmuş asırlık teşkilatların genel merkezlerinde oturup ta AKP'nin Türk Milliyetçiliğine karşı başlattığı bu saldırılara hiç ses çıkarmayanlardan da bu teşkilatın varlık gerekçesine bir kere daha göz atmalarını rica edeceğim. Başbakan daha önce de "biz Türkçülüğe de Kürtçülüğü ese" karşıyız dediğinde bu teşkilat yine susmuştu. Eğer bu gün susacaksak ne zaman konuşacağız sahi?

İşin özü, AB'ye, ABD'ye, Büyük Orta Doğu'ya bunca muhabbet besleyen Tayip Erdoğan Türk Milliyetçiliğine karşı. Yaşasın dünya halklarının, pardon liberal baronların kardeşliği! Geçmiş olsun AKP gölgesinde milliyetçilik peşinde koşan ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, güzide teşkilatlarımız.

Uyan artık Türk Milleti!