Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay seçim barajına ilişkin CHP sözcülerinden gelen eleştirilere cevap verdi. CHP’li sözcülerin MHP aleyhtarlığı için fırsat kolladığına dikkat çeken Akçay CHP’nin MHP karşıtlığı üzerinden ittifak arayışında olduğunu ifade etti.

CHP’nin MHP sendromu yaşadığını belirten Akçay, “Yollarda umduğunu bulamayan CHP kendisini yeniden MHP karşıtlığına yerleştirmek istemektedir. CHP sözcüleri siyasette demagojinin ve polemiğin tutsağı olmakta; Milliyetçi Hareket Partisine saldırmak için fırsat kovalamaktadır, ancak bu saldırıları CHP’nin siyasi sığlığını göstermektedir” dedi.

“MHP, CHP’ye ve anketlere göre pozisyonunu belirlemez”

CHP sözcülerinin anketler üzerinden algı oluşturma gayretlerine taşeronluk yaptığını ifade eden MHP’li Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “CHP hangi kamuoyu yoklamalarıyla hareket etmektedir? Gerek son iki genel seçimde gerekse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişi öngören referandum öncesinde hiçbir kamuoyu araştırması bırakınız sonuca ulaşmayı sonucun yakınından dahi geçememiştir. Şimdi biz bu anketler üzerinden mi siyasi pozisyonumuzu belirleyeceğiz? Peki CHP böyle yaparak kime hizmet ediyor? Anketler toto oyunu haline gelmiştir. Anketler kamuoyu araştırmasından ziyade kamuoyu oluşturmanın aracı haline gelmişken CHP de bu değirmenin bir çarkı olmanın ötesine geçemiyor. CHP kendisini üçüncü parti gösteren anketlerin cümleleriyle ne yapmaya çalışıyor? Anlaşılan o ki CHP anket sonuçlarına göre pozisyon belirleyerek MHP karşıtlığı üzerinden bir ittifak arayışına girmiş, çırpınmaktadır. Rotası şaşkın CHP MHP’yi bıraksın kendi derdine yansın.”

“MHP Türkiye’nin ufkunda parlayan bir yıldızdır”

“Milliyetçi Hareket Partisi kamuoyu oluşturmaya yönelik olarak her seçim döneminde baraj altı gösterildi ancak bu anketler her zaman nal topladı. Biz, CHP ve anketler üzerinden pozisyonumuzu belirlemeyiz. Demokratik bir ülkede son sözü sandıkta millet söyler. Milletimizin teveccühü milli politikaların merkezi MHP’yedir. MHP Türkiye’nin ufkunda bir yıldız gibi parlamaktadır.”

“MHP ilkeleriyle siyaset yapan bir partidir”

“Bugün Türkiye’de siyaset gündemi MHP ile belirlenmektedir. Bütün tartışmaların odağına MHP’yi koyuyorlar. Bu durumu doğal karşılıyoruz, çünkü MHP Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki planlara karşı Türk milletinin sigortasıdır. MHP karşıtlığı üzerinden siyasi pozisyon alanlar MHP’siz bir siyasetin olamayacağını da itiraf ediyorlar.

Milliyetçi Hareket Partisi siyasetini konjonktürel gelişmelerle belirlemez. MHP ilkeleriyle var olan, ilkeleriyle siyaset yapan bir partidir. MHP hak bildiği yoldan dönmeyecektir. MHP Türk siyasi hayatının onurlu amiral gemisidir; bu konumunu da muhafaza edecektir.”