MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önceki akşam partisini takip eden gazetecilerle iftar yemeğinde buluştu. Orgeneral Hulusi Akar’ın Meclis Darbe Komisyonu’na verdiği yanıtların sorulması üzerine Bahçeli özetle şöyle dedi: 

"KOMUTANI İNCİTMEMEK LAZIM"

“"Komisyona gönderilen yanıt Genelkurmay Başkanı sayın Hulusi Akar'ın ifadesidir. Onu da kabul etmek gerekir. Sayın Genelkurmay Başkanı doğrudan darbenin muhatabıdır. İtiliyor, kakılıyor, elleri kolları bağlanıp, götürülüyor. Ona bunu yapanları bırakıp, onunla uğraşmak doğru değil. Emir komuta içinde olsa her şeyi söyle. Daha FETÖ’nün kim olduğunu tespit etmeden her şeyi Genelkurmay Başkanı’na yüklemek doğru değil. İfadeyi şöyle verdi böyle verdi. Getir mahkemeye öyle mi oldu böyle mi oldu sor.Terörü çökertmeye çalışan bir orduyu bir arada tutmaya çalışıyorsun. Suriye ile Irak karmakarışık bir ortam içerisinde. Şu an Suriye ile Irak’la, ABD’si, Almanya’sı ile uğraşırken, Komutan’ı tartışmaya açmak tarihi bir hata olur. Komutanı incitmemek lazım. Çökertilmeye çalışılan bir orduyu ayakta tutmaya çalışıyor. Cesaretlendirmek, olayların üzerine gidebilme bilgi ve becerisine sahip olmak lazım. Dimdik bir komutan. Devleti düşünmek lazım. Komutanı kırmamak, incitmemek lazım.  Eleştirecek adam mı kalmadı? Sayın Akar bana göre, terörle mücadelede önemli işler başaran bir kahramandır”

‘BABAMIN OĞLU DEĞİL’

Bahçeli, “Şah Fırat operasyonu üzerinden dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için ‘Harbiye’de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın’demiştiniz. Hulusi Akar’la daha yakınsınız gibi bir düşünce var, ne diyorsunuz?” sorusu üzerine de şunları söyledi: 

“Genelkurmay Başkanı ile en az konuşan benim. FETÖ’nün ne olduğunu tespit etmeden her şeyi Genelkurmay Başkanı’na yüklemek doğru değil. Genelkurmay Başkanı babamın oğlu değil. Onun döneminde askerlik yapmış değilim. Günü gelirse eleştiririz. Ama şu an çok yönlü bir savaş hali var. Destek olmak lazım.”