Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter Yaptığı açıklamada;

‘’Türk Milleti Bozkurt’una Sahip çıkmıştır’’

‘’Avusturya’da bir yasa kabul edildi, Sembol yasası o sembol yasası bir marttan sonra yürürlüğe girecek Ne acı, Ne talihsiz, Ne alçaklıktır ki terör örgütlerinin simgelerinin arasında Avusturya parlamento’su          bozkurt işaretini de görmüş ve yerleştirmiş.

Avusturya’yı şiddetle kınıyoruz, Nefretle kınıyoruz. Bozkurt Özgürlüğün sembolüdür, Bozkurt Türklüğün sembolüdür, Bozkurt Asaletin Sembolüdür Avusturya bunu anlamaz anlayamaz, algılayamaz.

Bu nedenle zamanında isabetli tepkisini koyan dış işleri bakanlığımızı da huzurlarınız da kutluyorum.

Türk Milleti Bozkurt’una Sahip çıkmıştır.’’ dedi.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter Tanzim Satış noktalarını Eleştirenlere İstanbul Maltepe ilçesinde yapılan aday tanıtım toplantısında tepki gösterdi.

Ben Köylü Çocuğuyum

”Ben köylü çocuğuyum bundan 15 yıl – 20 yıl önce ocak ayında domates, salatalık, biber yiyeniniz var mıydı ? Ben yemiyordum neden seracılık gelişmiş değildi adını duyan vardı yiyen yoktu bu günkü şartlarda ocakta, şubatta, martta, aralıkta ne yapıyoruz domatesi, biber, patlıcan yiyoruz, birden bire patlıcanın, biberin, domatesin, fiyatı nasıl fırladı kim hangi hesabın içinde, hangi oyunun içinde üreticinden çıkan tüketiciye vardığında aradaki astronomik farkı birileri götürüyor millet fakirleşiyor kiloyla alırken grama düşüyor bunu üzerinden de ekonomik operasyon tezgahlanıyor büyük bir oyun var, büyük bir plan var, büyük bir kurgu var hani diyorlardı ya mesele ağaç değil ağaçtan mı çıktı gezi parkı olayları şimdi ki meseleler de patlıcan meselesi mi, biber meselesi mi, salatalık meselesi mi?

Birileri şuanda Türkiye’ye ağustos, temmuz ayında açmış oldukları ekonomik cepheyi genişletmek istiyorlar Lütfen dikkat ediniz, Lütfen uyanık olunuz ve bunu her platformda anlatınız konu beka konusu dövizle bizi yıkmaya çalıştılar başardılar mı hayır dövizle yıkılmayan patlıcanla, biberle nasıl yıkılacak tanzim satış noktalarını eleştiriyorlar Fahrettin Kerim Gökalp 1953’de İstanbul belediye başkanı 1953’ü açın bakın İstanbul’un birçok noktasında tanzim satış noktaları var devlet yine sebze meyve satıyor, Ekonomi politikalarının üç ayağı vardır birincisi maliye politikası ikincisi para politikası üçüncüsü fiyat kontrolleri devlet şuanda vatandaşının lehine İstanbul’da, Ankara’da ve diğer belirlediği noktalarda tanzim satış noktaları oluşturuyor kötü mü yapıyor 10 liraya biber mi alalım 15 liraya patlıcan mı alalım değerli arkadaşlar chp + hdp +ip  bunumu istiyor, istiyorlar niye bunların milletle uzaktan yakından alakaları yok ki onlar zilletle bir olmuş beraber olmuş ama biz onları 31 martta hep birlikte inşallah sandığa mahkum edeceğiz zilleti kovalayacağız kaçtığı yere kadar hem de bu milletin cebiyle ve değerleriyle kimse oynamasın işin şakaya gelir tarafı yok hafife gelir tarafı yok biz 31 martı bu kapsamda idrak ediyoruz yani beka açısından alıyoruz beka var oluş, payidarlık, ölümsüzlük idrak ettiğimizi inşallah 31 martta zaferle ilan edeceğiz. Dört tür idrak var 1 – İdrak-i hissi 2- idrak-i hayali 3- idrak-i Vehbi 4- idrak-i akli biz aklımızla idrak ediyoruz çünkü biz kalbimizle, aklımızla inanan Türk Milletiyiz. ”dedi.