Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, açıklamasında şunları kaydetti:

"Milliyetçi Hareket Partisi; büyük Türk milletinin birliğini, kutlu Türk devletinin dirliğini sağlamak üzere teşkilatlanmış, kişisel hırsların devlet-millet çıkarlarında eritildiği kutlu bir ocak, köklü bir okuldur. Nasipsizlerin şaşkınlıklarının sebebi cehaletlerinde gizlidir.

Terörün siyasetteki militanlarıyla gizli gizli ortak “eylem” planları kuran İP’in ucundaki Hanımefendi, “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” olarak gördüğü HDP’ye vefa borcunu ödeme günü geldiğini görünce eli ayağına dolanmış, ne söyleyeceğini bilemez hâle gelmiştir.

Sayın Genel Başkanımızın HDP’nin kapatılmasına yönelik gösterdiği millî irade karşısında ne yapacağını “şaşıranların” partilerindeki sözde özgürlükçü, özde teröre arka çıkan yaklaşımlarını; Türk milleti ibretle izlemekte, dostu da düşmanı da aklının bir köşesine not etmektedir.

Milletten değil karanlık mahfillerden medet umanların, milletten yana tavır koymasını beklemek beyhude bir dilektir. Laf cambazlığı ile milleti oyalamaya kalkmak, Sayın Genel Başkanımıza dil uzatarak hadsizleşmek kendilerinin bulunduğu çukuru görünmez kılmayacaktır."