MHP'li Erkan Akçay "CHP sözcüleri yerelde ittifak arayışında farklı formüller üzerinde çalışıyorlarmış. En dikkat çekici olanı da HDP’yle. CHP sözcüleri diyor ki, “HDP ile gönül ittifakımız var.” Aynı sözcüler Atatürk ve Cumhuriyet istismarından da geri kalmıyor" dedi.

MHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay CHP sözcülerinin açıklamaları üzerine bir açıklamada bulundu.

Erkan Akçay'ın açıklaması şu şekilde:

Ülkemiz yoğun bir gündemle yerel seçimlere hazırlanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin doğal bir neticesi olarak Türk siyasetine yerleşen ittifaklar sistemi yerel seçimlerde de çeşitli formüllerle uygulanacak görünmektedir.

Bu ortamda Şer İttifakının öncüsü CHP’de yine karın ağrısı artmış, feryada başlamıştır.  MHP için her seçimde “baraj altında kalacak, tarihten silinecek” diye kehanette bulunanlar, avuç ovuşturanlar ve her seçim sonrası avuçlarını yalayıp hüsrana uğrayanlar yine sahnededir. Daha 24 Haziran seçim hezimetleri hafızalarda tazeyken yine yeniden papatya falı açmaya başladılar.

Bu falcılar önümüzdeki yerel seçimle ilgili MHP hakkında ileri geri konuşarak geleneği bozmamışlar, bizi şaşırtmamışlardır.

24 Haziran seçim sonuçlarıyla keyfi bozulan Özgür Özel  “Bizim görüp keyfimizi yerine getiren, yüzümüzü güldüren anketler AK Parti ile MHP'yi bir kez daha birbirine mecbur etmiştir” şeklinde açıklama yapmıştır.

Millet için siyaset yapmayanlar, millete değil şer ittifaklarına bel bağlayanlar,  ihanet odağı haline gelmiş gruplarla ittifak arayışına girenler,  papatya falı açmaya başlamışlardır.

CHP’nin papatya falcıları “yerel seçimde MHP’nin tek başına seçime girerse hiçbir belediyeyi alamayacağını bu yüzden ittifak kurduğunu” iddia edecek kadar hezeyan içindedirler.

24 Haziran öncesinde de “MHP bitti, baraj altı kaldı, yüzde 3’ten fazla oy alamaz, ilk turda kazanacağız, şöyle yıkacağız, böyle bozacağız” diyenler 25 Haziran sabahı gömüldükleri sandıktan yavaş yavaş başlarını çıkarma gayretine girmişlerdir.

Seçim öncesi anketlerle boş hayallere kapılıp yüzlerinin güldüğünü söyleyenler, her seçim sonunda hüsrana uğramakta, ancak yüzleri kızarmamaktadır.

24 Haziran’da ittifak ittifak kıvrananların 25 Haziran sabahı gördüğümüz halini hatırladıkça bu abes açıklamalara cevap bile vermek söz israfı olacaktır.

Milletle irtibatını kesenlerin anketlerin manşetine sığınmasından daha aciz bir şey olamaz. Ancak anketlerle manşetlerle seçim kazanacaklarını zannedenlerin hali ortadadır.  Özgür Özel'in bahsettiği anketler CHP genel merkezinde bile yapılsa CHP'yi memnun edecek bir anket çıkmaz.

   

Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş!

CHP sözcüleri cırcır böceği gibi konuşuyorlar, her şeye itiraz ediyorlar, düşmanlık ve kaos pompalıyorlar; ama neye, neden itiraz ettiklerini, ne yaptıklarını bilen yok; çünkü ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor.

Siyaset üretemiyorlar, inisiyatif ve sorumluluk alamıyorlar. Kuruluş felsefesine yabancılaşmış, oradan oraya savrulup duruyorlar.

CHP kendisiyle kavgalı, milletle mesafeli, siyasetten kopuk, ülkeye yabancı bir parti haline gelmiştir. Bir değil; birden fazla CHP vardır. FETÖ destekçileri var; Kandil sevdalıları var; Atatürk istismarcıları var; sözüm ona ulusalcılık maskesini takmaya çalışanlar var…

Andımız kararına karşı sinsi bir sessizliğe bürünmeleri bundandır. MHP’nin şartlı ceza indirimi kanun teklifi için görüş belirtmeyip önce Adalet ve Kalkınma Partisini bekleyip ona göre konum belirlemeye çalışmaları bundandır.

Böyle bir curcunadan birlik çıkmaz; kaos çıkar. CHP, kavganın ve kaosun adresidir.

CHP siyaset arenasında sarkaç gibi sallanmaktadır. Bir tarafta HDP diğer tarafta İP; ve bu ikisini dengede tutmaya çalışan, bu dengeden bir yıkım projesi devşirme gayretinde olan CHP. Kum havuzunda 3 parti, yeni yeni oyunlarla sarkaç gibi sallanarak Türk milletini kandırmaya çalışıyorlar.

CHP sözcüleri yerelde ittifak arayışında farklı formüller üzerinde çalışıyorlarmış. En dikkat çekici olanı da HDP’yle. CHP sözcüleri diyor ki, “HDP ile gönül ittifakımız var.” Aynı sözcüler Atatürk ve Cumhuriyet istismarından da geri kalmıyor.

CHP yeni ittifak modelleri arayadursun, siyaset dünyamıza naylonculuğu yerleştirdiler. Naylon Atatürkçüler, naylon Cumhuriyetçiler…

Sonuç olarak, CHP’nin çaresizliğini, korkusunu ve telaşını çok iyi anlıyoruz. Cumhur ittifakı karşısında tamamen boşa düşmüş olmanın perişanlığı ile ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Alın yanınıza İP’i, HDP’yi… Yukarıdan aşağıya toplanın, soldan sağa dizilin, sonuç değişmez. En iyisi sizi biz kum havuzunuzda baş başa bırakalım. Boş hayallerinizle avunun durun.