Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in açıklaması şu şekilde:

Türk-İslam tarihi ve kültürü açısından son derece önemli bir eser olan “Kutadgu Bilig”in Yusuf Has Hacib tarafından yazılışının 950. yıldönümü UNESCO tarafından Anma ve Kutlama Yıldönümleri arasına alınmıştır. UNESCO’nun aldığı bu karar, Türk düşünce dünyasının temel kaynaklarından biri olan Kutadgu Bilig’in edebî ve tarihî bir eser olarak kıymetini ortaya koyması açısından oldukça önemlidir. Ancak Kutadgu Bilig’in ehemmiyeti bizim için Unesco’nun bu kararının çok ötesindedir.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak bu şaheseri Türk gençliğine tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir dizi faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu faaliyetler içinde son derece önem verdiğimiz çalışmalardan biri olan “Çocuklar İçin Kutadgu Bilig” isimli eseri nihayet tamamlayarak Türk gençliğinin istifadesine sunmanın kıvancını yaşıyoruz. Zira 950 yıl önce Yusuf Has Hacib tarafından söz dünyasına dökülen ve asırlardan bu yana dilden dile, gönülden gönüle aktarılan hikmet incilerini yeni nesillere aktarmanın çok önemli bir görev olduğuna inanıyoruz.

Kutadgu Bilig, kültürümüzün bir medeniyet düzeyinde ifade edildiği müstesna eserlerden biri olmakla beraber Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin son derece önem verip konuşmalarında da sık sık kullandığı nadide bir kaynaktır.

Malumunuz olduğu üzere Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi olarak Atatürk’ün, ülkemizin kurtuluşu için atalarımızın verdiği şanlı mücadeleyi tarihe not düşerek bu aziz vatanın hangi çetin şartlar altında istiklalini elde ettiğini anlattığı Nutuk’un her Türk genci tarafından okunması gerektiği inancıyla yola çıkıp ‘’Çocuklar İçin Nutuk’’ isimli kitabımızı yayınlamış ve Türkiye genelindeki teşkilatlarımız vasıtasıyla çocuklarımıza ulaştırmıştık. Önümüzdeki günlerde de üçüncü nüshası bulunarak on üçüncü hikâyesi keşfedilen Dede Korkut Hikâyelerinin değerli çocuklarımızın anlayabileceği bir anlatımla yalınlaştırılmış hâli olan ‘‘Çocuklar İçin Dede Korkut’’ isimli eserimizi yayınlayarak aynı şekilde Türkiye genelinde dağıtımını gerçekleştireceğiz.

Millî şuur ve millî kültürün bayrağı olan bu eserlerin çocuklarımız tarafından okunup anlaşılmasını, geçmişten aldığı ilhamla beslenen sağlam bir geleceğin temellerinin atılması bakımından çok önemli buluyoruz. Bu vesile ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak çocuklarımız için yaptığımız yayınların hız kesmeden devam edeceğinin müjdesini vermekten de kıvanç, mutluluk ve gurur duyuyorum.

Türk gençliğini daima okumaya, araştırmaya ve sorgulamaya yönelten Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye bu başyapıtların sizlere ulaşması sürecinde vermiş olduğu desteklerden ötürü sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Tanrı, Türk’e yâr olsun.