Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca gerçekleştirilen "Ağıtlarla Şehitlerimizi Anıyor, Dualarla Kızıl Elma'ya Yürüyoruz" programında konuşan Adan, "Millet iradesiyle seçilmiş bir iktidarı, dışarıyla iş birliği yaparak aldattıkları, kandırdıkları subaylar marifetiyle düşürmek isteyenlere karşı millet iradesinin yanında saf tutmayanlar, ihanetle eş değer politika üretmişlerdir" açıklaması yaptı.

MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından 'Ağıtlarla Şehitlerimizi Anıyor Dualarla Kızılelma'ya Yürüyoruz' temalı Üye Katılım programı gerçekleştirildi. Programa Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MYK ve MDK Üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ağıtlarla Şehitlerimizi Anıyor Dualarla Kızıl Elma’ya Yürüyoruz temalı program Saygı Duruşu ve sonrasında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Başbuğ Alparslan Türkeş ile tüm şehitlerimiz ve Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda kahramanca mücadele eden askerlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile program devam etti. Milliyetçi Hareket partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ülke gündemine ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk siyasetindeki önemine vurgu yapan önemli açıklamalarda bulundular.

"MHP BİTTİ' DİYENLERE ŞAMAR VURDUNUZ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca gerçekleştirilen "Ağıtlarla Şehitlerimizi Anıyor, Dualarla Kızıl Elma'ya Yürüyoruz" programına katıldı.

Burada konuşan Adan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı ile hainlerin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Afrin'de Türk bayrağının dalgalanacağını ifade eden Adan, "Afrin'de elbette Türk bayrağı dalgalanacaktır, kurtuluşu yok. Kandil'de de Türk bayrağı dalgalanacak. Türkiye'nin birliğini, beraberliğini bozmak noktasındaki irade, bugün çökmüş durumda." diye konuştu.

Siyaseti, 15 Temmuz öncesinin gelenekleriyle devam ettirenlerin sonlarının hüsran olacağına işaret eden Adan, şöyle konuştu: " "MHP bitti' diyenlerin kirli yüzüne büyük bir şamar vurdunuz. Türkiye'yi iki başkentli düşünenler vardı. Bir tarafta 'Diyarbakır', bir tarafta 'Ankara' diyenler vardı. Onlar hüsrana uğradılar. Ama ben size, şu tarihe tanıklık yapan, şu salondan bir şey daha söylemek istiyorum. Siyaseti 15 Temmuz öncesinin gelenekleriyle devam ettirenlerin sonu hüsran olacaktır. Millet iradesiyle seçilmiş bir iktidarı, dışarıyla iş birliği yaparak aldattıkları, kandırdıkları subaylar marifetiyle düşürmek isteyenlere karşı millet iradesinin yanında saf tutmayanlar, ihanetle eş değer politika üretmişlerdir.

O gün MHP, 'Demokrasiyle milliyetçilik ruh ikizidir' düşüncesine uygun bir şekilde dışarıdaki iş birlikleriyle özel harekatı bombalayarak, meclisi bombalayarak, asker vurarak, polis vurarak, Cumhurbaşkanını öldürmeyi planlayarak ortaya çıkmış olan güce karşı üç hilalli bayrağın altında Türk milletinin sözcüsü olmuş, yüreğini ortaya koymuştur. O gün millet iradesini düşürmek üzere yabancılarla iş birliği yaparak olgunlaştırılan düşüncenin bir tarafta biz, millet iradesinin yanındaydık, bir tarafta ise alçakça, onursuzca 15 Temmuz alçaklığını, şerefsizliğini 'kontrollü darbe' diyerek FETÖ terör örgütüne yardım etmek isteyen siyasi görüşler vardı."

Seçim ittifakı çalışmalarına da değinen değinen Adan, "MHP ve Adalet Kalkınma Partisi'nin oluşturduğu milli ittifak, şu anda 70'lere dayanmış durumdadır, sokakta gördüğümüz budur. Bu birlikteliği kıskananlar, 15 Temmuz öncesi siyaseti devam ettirerek, fitneyle bu işi sabote etmek istiyorlar. Bu salonu dolduranlar Milli İttifak'ın ne kadar güçlü olduğunun işaretini vermektesiniz. Siz kısacası Türkiye'yi bölmek isteyenlere, Türkiye'deki siyaseti tanzim etmek isteyen alçaklara, onursuzlara ders veriyorsunuz. Mahalli seçimlerde, hem de genel seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde onlara gerekli dersi milletimiz verecektir. Biz koltuk peşinde değiliz. Biz, milletimizin birliğinden yanayız, beraberliğinden yanayız. O endişeye gittiği zaman, Milliyetçi Hareket Partisi'nin yapacağı tek görev, onun üzerinden silindirler geçmeden, tanklar geçmeden Türkiye'yi kimse bölemez. Ezanı hür, bayrağı hür Türkiye'yi kimse söndüremez." dedi. Adan, MHP'nin koltuk peşinde olmadığını vurgulayarak, milletin birliğinden, beraberliğinden yana olduklarını sözlerine ekledi.

"CUMHUR İTTİFAKI'NA FİTNE SOKMAK İSTİYORLAR"

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş da "Cumhur İttifakı" ile ilgili değerlendirme yapanlara seslenerek, fitne çıkarmak isteyenler olduğunu ve bunlara tepki gösterdiğini ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, hareketinin mensuplarıyla ilgili değerlendirme yaparken onları hakir ve basit görmediğini, aksine hareketin bütün mensuplarını eşit olarak gördüğünü söyledi.

Karataş, bu hareketin dava ve yol arkadaşlarına yakışanın; dirliği ve beraberliği sağlayarak yarınlara emin adımlarla yürümek olduğunu anlattı. Karataş, Afrin'de kahramanca, yiğitçe Türk milleti ve devleti için sınır ötesinde şehit düşen Mehmetçiğe rahmet, gazilere şifa dileyerek, harekatın zaferle sonuçlanmasını temenni etti. Konuşmaların ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, partiye üye olanlara rozetlerini taktı.

Beşiktaş, Beyoğlu, EyüpSultan, Kağıthane, Sarıyer ve Şişli İlçe Başkanlıkları'nın Ocak ayından bu yana yapmış olduğu 3815 üyeye rozetleri MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MYK Üyeleri, MDK Üyeleri, İl Yöneticileri ve İlçe Başkanları taktılar. Program sevilen sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'ın sahne almasıyla sona erdi.