ANKARA (AA) - CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanlığına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen seçildi.

Kılıçdaroğlu, kürsüdeki selamlama konuşmasının ardından Büyükerşen'in Divan Başkanlığına önerildiğini açıkladı. Daha sonra kurultayın onayına sunulan Büyükerşen oy birliği ile Divan Başkanı oldu.

Büyükerşen, Divan Başkanlığına seçilmesinin ardından kürsüye gelerek, kendisine gösterilen teveccühe teşekkür etti.

Vatan savunmasında şehit düşen askerlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Büyükerşen, tedavi gören eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kurultayın, CHP'lilere büyük görevler yüklediğini belirten Büyükerşen, yapılacak çalışmaların ülkenin ve milletin içinde bulunduğu alaca karanlıktan çıkabilmesi için önem taşıdığını vurguladı. CHP'nin kuruluşundan bu yana Türkiye'nin tarihindeki yerine işaret eden bir konuşma yapan Büyükerşen, parlamenter sistemin önemini vurguladı.

Büyükerşen, "Aziz Atatürk'ün dediği gibi 'Cumhuriyeti kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.' Ve işte bizler o milletiz. Yoksa bazılarının tanımlamaya çalıştığı gibi milletimizi cemaat, ümmet, tarikat ve etnik kökenler gibi sıfatlarla sınıflandırmaya kalkmak, gerçekte millet bütünlüğünü bozan ve devleti çöküşe götürecek olan bir bölücülüktür." diye konuştu.

Divan Başkanı Büyükerşen, cezaevinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu tarafından kurultaya gönderilen mesajı okudu. Berberoğlu, mesajında kurultayın başarılı geçmesi dileğinde bulunurken, kendisine gösterilen teveccühe de teşekkür etti.

Başkanlık Divanının kurultay boyunca tam bir tarafsızlık içinde demokratik kurullara uygun, adaletli bir tutum içinde olacağının altını çizen Büyükerşen, başarı dileğinde bulundu.

Daha sonra Başkanlık Divanı oluşturularak, çalışmalara başlandı.