ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Devletimizin bekası için 'biz' olmayı başarmak, başta siyasetçiler olmak üzere tüm milletimizin önceliği olmalıdır. Çağrımız, bu kritik günlerde tüm milletimizi, Meclis içi ve Meclis dışı partileri bir milli mutabakat anlayışıyla 'biz' olmaya davettir." dedi.

Partisinin bir otelde düzenlediği "Büyük Türk Milleti Ülkesine ve Geleceğine Sahip Çıktı" konulu panelde konuşan Destici, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet erkanının cesur ve kararlı duruşu, milli iradenin yanında duran komuta kademesi ve Şehit Ömer Halisdemir timsali kahramanların gayretleri ile darbenin engellendiğini söyledi.

Türk milletinin gazi ve şehitler vererek darbeye müsaade etmediğini belirten Destici, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi.

Büyük Birlik Partisi olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin ilk anından itibaren darbeye karşı olduklarını ifade eden Destici, "Bütün camiamızı darbeye karşı durmaya, direnmeye davet ettik. Şahsımdan başlayarak kahraman milletimiz ile birlikte darbeye karşı yapılan direnişin içinde yer aldık. 15 Temmuz hain ve vahşi FETÖ darbe girişimini, bu darbenin içerideki ve dışarıdaki tüm unsurlarını bir kere daha şiddetle lanetliyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin birçok defa darbeler yaşadığını ve bu darbelerin ülkeye yüklü faturaları olduğuna dikkati çeken Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan önceki hiçbir darbe Gazi Meclisimizi, özel harekat polislerimizi bombalayacak, milletin üzerine helikopterlerden kurşun sıkacak, tanklarla ve zırhlı askeri araçlarla insanlarımızı ezecek kadar haince, kanlı ve vahşi olmamıştır. Onun içindir ki, Türkiye'yi darbeye götüren süreç ve darbenin yönlendiricileri, uygulayıcıları, varsa dış bağlantıları tamamen ortaya çıkarılmalı ve hukuk önünde hak ettikleri ceza geciktirilmeden verilmelidir ki, bir daha hiçbir kişi, topluluk ya da güç merkezi ülkemizde darbe yapmayı aklından dahi geçirememelidir."

Destici, 15 Temmuz darbe girişiminin anıldığı bu günlerde darbeyi ve darbecileri kınarken, Türk Silahlı Kuvvetlerini ve kahraman askerleri incitecek ve tamamını darbeci gibi gösterecek her türlü söz, eylem, fiil, davranış ve görselden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Türk milletini "biz" olmaya çağıran Destici, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece, ülkemiz siyasi tarihi açısından yeni bir milattır. Bundan sonra yeni bir darbe planlamaya kalkışacak olanlar şunu bilsinler ki, 15 Temmuz'da 250 şehit veren bu büyük Türk milleti gerekirse, Çanakkale'de olduğu gibi 250 bin şehit verir ama devletini, ülkesini, milletinin geleceğini ve iradesini işgalcilere ve hainlere teslim etmez. Devletimizin bekası için 'biz' olmayı başarmak başta siyasetçiler olmak üzere tüm milletimizin önceliği olmalıdır. Çağrımız, bu kritik günlerde tüm milletimizi, Meclis içi ve Meclis dışı partileri bir milli mutabakat anlayışıyla 'biz' olmaya davettir."