Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bulgaristan'da 26 Mart'ta seçimler var. Hepimiz sorumluluk sahibi olarak Bulgaristan'daki soydaşlarımızın yarınlarının daha güvenli olması için mutlaka seçimlere katılmalı, seçim hakkı olan her soydaşımızı teşvik etmeliyiz." dedi.

Müezzinoğlu, Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED) tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen "Rumeli Kültür ve Tanıtım Günleri"nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu tarz kültürel etkinliklerin milletin yarınlara olan ümidini ve güvenini artıracağını belirtti.

Balkanların hangi noktasına gidilse, orada bir parça bulduklarını anlatan Müezzinoğlu, "Biz, büyük bir milletin mensuplarıyız. Yalnız 80 milyon Türkiye vatandaşı bu milletin mensubu değil, onlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları. Aynı zamanda bu büyük millet de yüreği aynı çarpan, aynı hayalleri, rüyayı gören, geniş bir coğrafyanın ve büyük bir milletin mensubu olmanın özelliklerini taşıyoruz." diye konuştu.

Balkanların varlığıyla hem gücün hem de sorumluluğun arttığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi akşamına baktığınızda, Mustafa Cambaz kardeşimi anmadan geçemem. Cambaz, 20 yıldır bu ülkede haymatlos olarak duruyordu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildi ama bu milletin mensubuydu, evladıydı, gördüğü rüyaları görüyordu, hayallerinin peşinde koşuyordu. O gece, 80 milyonun kaderiyle oynamak isteyen hainlere karşı 'Canımı feda etmek gerekiyorsa seve seve feda ederim.' dedi ve şehit oldu. Onun şahsında tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim bize bu şehitlerin hak ve hukukunu koruyabilmeyi nasip etsin. Çünkü Türkiye güçlüyse Bosna, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Batı Trakya'daki kardeşlerimiz veya dünyanın hangi köşesinde olursa olsun bu millete bakan mazlum ve mağdur milletler, daha çok umutla ve güvenle geleceğe yürüyebilme umudunu taşıyor."

- "Onlar, bizim bir parçamız"

Müezzinoğlu, son 2 ay içinde Balkan çalıştayları düzenlediklerini ve bazı sorunlara bu çalıştaylarda çözümler getirdiklerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Gerek orada kalan soydaşlarımız, gerek buraya gelenler, gerekse bir ayağı burada bir ayağı orada olanların bazı sorunları var. En önemli sorunlardan biri de sağlık hizmeti alabilmekti. Sayın Cumhurbaşkanının imzasından sonra resmi gazetede bugün yayınlandı. Artık genel sağlık sigortası kapsam dışında kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız, gelir testine gitmeden 53 liralık bir yerel sağlık sigortası pirimi ödeyerek, nasıl her türlü sağlık hizmetini alabilecekse Balkanlardaki Türk kardeşlerimiz de aynı şekilde hizmet alabilecek. Çünkü onlar, bizim bir parçamız. Bizim onlardan, onların bizlerden ayrı durabilmesi, mümkün değil. Ayrıcalıklı işler görmesini de kabul etmiyoruz."

En büyük ihtiyacın birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Bulgaristan'da 26 Mart'ta seçimler var. Hepimiz sorumluluk sahibi olarak Bulgaristan'daki soydaşlarımızın yarınlarının daha güvenli olması için mutlaka seçimlere katılmalı, seçim hakkı olan her soydaşımızı teşvik etmeliyiz. Orada veya burada kurulan sandıklara gidip oy kullanmalıyız. Çünkü onların yarınlarının orada daha güçlü olması, siyasi güçlerinden geçecektir. Bu siyasi güçlerini ihmal ve tembellik etmeden yerine getirmeleri için de el birliği, güç birliği, gönül birliği yapmalıyız." diye konuştu.

Daha sonra açılış kurdelesini kesen Müezzinoğlu, yöresel eşya ve yiyeceklerin satıldığı stantları gezdi.