Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün terör örgütlerinin halk oylamasından "hayır" çıkması için çalıştığını belirterek, "Türkiye büyüdü, kabuğunu kırdı. Büyüdükçe düşman sayısı da artmaya başladı. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Güçlü olmanın da yolu istikrardan geçiyor." dedi.

Eroğlu, ziyaret ettiği MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığında, 16 Nisan'da partilerin değil milletin bekası, Türkiye'nin istiklali ve istikbaline ilişkin bir halk oylamasının yapılacağını belirtti.

CHP'nin oylamayı parti seçimine dönüştürmeye gayret ettiğini dile getiren Eroğlu, yalan yanlış bazı haberler yayınladıklarını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çok iyi çalıştığını anlatan Eroğlu, "Bahçeli devlet adamlığını gösterdi. Türkiye'ye oynanan oyunu gördü. Allah razı olsun. Türkiye'ye bazı ülkeler tarafından oyun oynanıyor. Bu oyunları bozmak için yeni yönetim sistemi gerekli." ifadelerini kullandı.

CHP ve HDP gibi partilerin sandıkta hezimete uğrayacağını vurgulayan Eroğlu, MHP ve AK Parti'nin doğru bir davranış sergileyerek başını dik tuttuğunu anlattı.

- "Terör örgütleri 'hayır' çıkması için çalışıyor"

"Bir tarafta 'evet' diyenler. Tek devlet, tek millet, tek bayraktan milletimizin devletimizin bekasından yana olanlar. Diğer tarafta 'hayırcılar' var." diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

"FETÖ 'hayır' diyor. Diğer taraftan PKK sözde elebaşları 'Aman hayır deyin, biz duman oluruz.' diyor. DEAŞ 'hayır' çıksın diye çalışıyor. Bütün terör örgütleri 'hayır' çıksın diyor. Türkiye'de hükümetler hep kısa süreli olmuştur. Koalisyon hükümetleri hakim olmuştur. Türkiye büyüdü, kabuğunu kırdı. Büyüdükçe düşman sayısı da artmaya başladı. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Güçlü olmanın da yolu istikrardan geçiyor. İstikrarlı olmazsak dünyada güçlü devlet olamayız. Hükümette sağlam bir başbakan, devlet bakanları olmadığında arka planda faiz lobisi, bir takım ihale lobisi harekete geçiyor. Dolayısıyla Türkiye'nin parası hortumlandı. Türkiye'nin çok ileri noktalarda olması gerekiyor."