KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'de yaptığı konuşmada, önemli bir süreçten geçen Türkiye için 16 Nisan’ın çok önemli olduğunu söyledi.

Elvan, Mersin’in merkez Akdeniz İlçesi’nde Tırmıl Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafla bir araya geldi. Otobüs üzerinden esnafa seslenerek, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için destek istedi. Elvan, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için sizlerin huzuruna geldik. AK Parti MHP ile birlikte bu anayasa değişikliğinin Türkiye'nin bekası, bir anlamda geleceğimizi teminat altına alınması için olmazsa olmaz düşüncesiyle birlikte yola çıktık. Bir taraftan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, diğer taraftan Başbakanımız Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli il il, ilçe ilçe dolaşıp neden evet dememiz gerektiğini vatandaşımıza izah etmeye çalışıyorlar. Biz de size burada neden böyle bir anayasa değişikliğine ihtiyaç duyduk ona değinmek istiyoruz" dedi

Türkiye’nin 15 yıllık Ak Parti Hükümeti dönemin de büyük bir gelişme kaydederek büyüdüğünü vurgulayan Elvan, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ile birlikte 15 yıllık süreçte Türkiye'yi 4'de katladık. Bir Türkiye'nin üzerine 4 Türkiye daha inşa ettik. Milli gelirimizi 200 milyar dolarlardan 860 milyar dolarlara yükselttik. Hedefimiz 2023 için 2 trilyon dolardır. Eğer güçlü hükümet varsa Türkiye dünyada güçleniyor. Zayıf hükümet varsa Türkiye küçülüyor. Manzara budur. Geçmişin tecrübeleri de bunu gösteriyor. Bunun için artık 20-30 yıl sonrasını düşünmemiz lazım. Evet, bugün güçlü bir AK Parti hükümeti var ama biz geleceğimizi düşünmek zorundayız. Biz zayıf hükümetlere, koalisyonlara o kısır çekişmelere artık ülkeyi heba etmek istemiyoruz. 7 Haziran seçimlerini düşünün. Biz tek başımıza iktidara gelemedik. 4-5 ay koalisyon görüşmeleri sürdü. Netice alınamadı. Yeni dönemde siz ne derseniz o olacak. Hükümeti doğrudan halk belirleyecek."