-Faslı Evvel-

-Mamak'da Bursa'da, Gaziantep'de, ve sair memleketimin cezaevlerinde vatan nöbetindeyken biz. -
Siz Özal projesinde zengin oldunuz, umur gördünüz bugünler için semirtildiniz, hazırlandınız.
Daha önceleri nerelerdeydiniz? "bilumum zevat" akıldâneler.

Biz 1908' den beri Türk Derneği, Türk Yurdu, Türk Ocağı, milli mücadele sürecinden süzülen yüzyıllık geçmişi olan Türkiye'nin en köklü kültür bilimleri geleneğinden geliyoruz. Merdiven altında papağan misali belletilen 3-5 cümle ile mi bizi ikna edeceksiniz.

Hala bize söyleyebilecek sözünüzün olması ne ilginç değil mi?
78 Ecevit iktidarından daha beter sürgün ve baskıları ülkücülere son 8 yılda uygulayan sizler değil misiniz?

Milli lafına , milli ile başlayan her değere sabah akşam tuttuğunuz lejyonerlerle sövdürten siz değil misiniz?

Gözlerimiz yaşardı! merhametinizden. Ne çok sever mişsiniz siz ülkücüleri.
Bırakın hayır oyu versinler ve siyaseten yok olsunlar! gönlünüz , vicdanınız! razı olmuyor mu?

Zeyl: Velâyet-i Fakih Müessesesinden Liberal, Neoliberal Taifeye;

Bu memlekette tercüme olmayan nitelikli bir tek sözünüz yok. Jargonunuz çok sefil. Kapitalizmin milli devlet düşmanlığı da size özgü Türkiyeli bir garabet. Sefil yığınların vergilerinden teşvik alıp -yüzlerine tükürüyorsunuz- Bayağı sağ bir ideolojiyi bize hümaniter bir içerikle -demokrasi ayağına-yutturmaya çalışıyorsunuz. Bizim Kırşehirliler'de [Hacı Bektaş,Yunus, Âşık Paşa] onun şahikası var. Basbayağı sığ ideolojik lafları her sözünüz şaşmaz hakikat gibi "yemek tarifine bile" demokrasi katıp iteliyorsunuz. Yerse. Hakkınızı zayi etmemek lazım yiyorlar da.

1. Fasıl

Sağduyunun sesi [ bizim] ağbiler; siz işin aslını biliyorsunuz galiba:
Kurşunun önüne ok gibi atılanlar <ülkü devleri> nedir bu iktidar ve hegemonya karşısında orak gibi olmalar

Duman altı kahve sohbetlerinde , yurtların soğuk koridorlarında , maltada, voltada, kaçaklıkta ,izbe bekar evlerinde, salaş dergi yazıhanelerinde,sürgünde ,koridor başlarında bu puştluğun "USA" damgalı olduğunun tespitini yapmamış mıydık?


Yeni Anayasacılarla 12 Eylülcüler aynı merkezin adamlarıdır. Bu bir Atlantik projesidir. Bunu okyanus ötesinden tezgahlayanlar saklamıyor da. Siz allayıp pullamak telaşındasınız. Neden, kimin adına?

Yazık ,Türk bu tür alengirli işleri ebedi beceremez, Farslarla iç içeyken de öğrenemedi ,Bizans boylarında da.Aslı asaleti onu ele verir, çarşafa dolaşır. Siz de beceremiyorsunuz.Yüz çizgileriniz beyaz cam önünde, gazete sayfalarında çok tedirgin ağbiler. Bu iş merdiven altı talim ister. İster anayasal ,ister diğer türlü .Paketçilik! Biz hiç yapmadık ki.

Sövene karşı yalakalık, tabasbus, riyakârlık vakta ki kendini güçlü hissedip efendinden öç alma zamanı geldiğini anlayana kadar. Bizim mahallede bu talim verilmez hiç, anınçün siz de bilmezsiniz ama bir dakika şerikler bilir.

Mamağı C 5 i zulüm tezgahlarını da onlar kurdular.
Şimdi yenisini hazırlıyorlar Türk milleti için.
Mecliste 12 Eylül ile ilgili koruyucu maddelerin kaldırılması ile ilgili teklife AKP hayır oyu vermedi mi ağbiler.
Duymadınız mı yoksa.
Yoksa duyup da " gerçeği mi örtüyorsunuz", Bizi kandırmak! akılınızdan dahi geçmez biliyorum.
İnanamıyoruz, zira siz "gerçeği örtenlerin" anlamını biliyor olmalısınız.

Mevcut değişikliğin 12 Eylül mağdurları ile ilgili hukuken hiçbir sonuç hasıl etmeyeceği belli, lütfen biz bunu bilmiyorduk demeyin. Bu izan ve donanımla mı bizlere liderlik ettiniz, ağbiler. Lütfen size olan saygımızı berhava etmeyin.
Buna inanamıyoruz, ülkü devleri.

Marjinal cemaat kanallarının lümpen jargonu ile beyaz camın önüne bugünlerde sürekli çıkartıp duruyorlar, merak etmiyor musunuz sebebini ağbiler. Nedir bu telaşınız.Sizin arkadaşlarınız celladına gülümserken, işkencede tınmazken ,dünyayı elinin tersiyle itmediler mi?

Nedir bu tövbekâr sanatçı pozları.Onların adına konuşurken Hüseyin Çelik ile saf tutmak sizi incitmiyor mu? Nefret ediyor oldum olası sizin o çok sevdiğiniz bıyıklarınızdan. Zorda kaldı ağbiler, şu süreçte keşke ağızlarını tutsalar , ağbiler zorda kalmasa. Serde reislik var, boş küme konumuna düşmek de olmaz.

Ne geçer akçeymiş bu eski ülkücülük! Bir türlü yeni kartvizitinizi kullanamıyorsunuz. Nedir bu nedamet.Ülkücü eskir miymiş.

Tuzak maddelerle milletin, yetimlerin sağlık ve sosyal güvenlik haklarına el konulup yandaşlara 40 milyar dolarlık bir pasta dağıtılacakken
Sağduyunun sesi ağbiler
Evet demeyi mi bize öneriyorsunuz.
Bu hareket onlarca ziyalı , uzman yetiştirdi her meslekten, bu işleri sizden de şeriklerden de çok iyi bilirler, sizi de sever sayarlar, onların karşısında sıkılmadınız mı?
Sendikalar;
O aidatları size klimalı odalarda oturup ada çayı içerek geyik çevirin diye mi ödüyoruz.Daha ne kadar, nereye saklanacaksınız.Siz de mi anlamadınız yoksa.

Ağbiler; siz öncü olarak hakem rolündesiniz.Ama Muaviye'nin hakemine benziyor bu tavırlarınız .Hz.Ali'yi de dalavere ile görevden alır mısınız.

Er kişi olarak ölmek en büyük paye ve onur değil miydi
Biz yeminimize sadığız ağbiler;

Emperyalizme karşı durmaya, onu ve işbirlikçilerini deşifre etmeye devam edeceğiz.

Doç.Dr. Kemal ÜÇÜNCÜ


***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.