Geçen sezon Avrupa'nın en iyi futbolcusu seçilerek büyük bir mutluluk yaşayan Franck Ribery, yeni hedefini dünyanın en iyisi olmak olduğunu açıkladı. Alman basınına konuşan 30 yaşındaki Fransız futbolcu, dünyanın en iyisi olmak istediğini söyledi.

 

Bayern Münih'in başarılı ortasaha oyuncusu, eğer bir fırsat ayağına kadar geldiyse onu değerlendirmek gerektiğini belirttirken, "Neden olmasın ki. Bende dünyanın en iyisi olabilirim. Geçen sezon çok başarılı bir sezon geçirdim ve bu sezon da aynı başarımı devam ettiriyorum. Eğer olursa bu benim için inanılmaz bir olay olur." dedi.

Rakipleri Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo ile kıyaslanması sorulduğunda ise, artılarının her iki yıldızdan fazla olduğuna inandığını vurgulayan yıldız oyuncu, "Onlardan daha fazla koşuyorum, takıma ayrıca savunmacı yönümle ekstra katkı sağlıyorum, hücumda ise onlardan daha fazla asist yaptığıma inanıyorum." yorumunda bulundu. Her futbolcunun kendine has özellikleri olduğunu belirten Ribery, kendisinin bu şekilde devam etmesi halinde, dünyanın en iyisi seçilebileceğini vurguladı.

Dünyanın en iyi futbolcu aday listesi bu yıl 29 Ekim'de belirlenirken, sonucunun ise 13 ocak 2014'te açıklanacağı belirtildi.

cihan