Milliyetçi Hareket Partisi Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık sosyal medya X hesabından Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir paylaşımda bulundu. Her çocuğun tedavisi ve ilerleyişinin aynı olmadığını belirten Yılık, ‘En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik özel eğitimdir.’ İfadelerini kullandı.

MHP’li Yılık ayrıca Otizm spektrum bozukluğu riski taşıyan ve gösteren bireylerin; gelişimlerini desteklemek için daha yoğun ve nitelikli özel eğitim programlarına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

MHP’li Pelin Yılık’ın Otizm Farkındalık Günü paylaşımı:

Otizm Spektrum Bozukluğu; düşünme, hissetme, dil ve başkalarıyla ilişki kurma becerisinde problemler yaşatan karmaşık bir nöro-gelişimsel durumdur. Ağırlıklı olarak belirtileri yaşamın ilk üç yılında görülür, özellikle aileler tarafından zamanında fark edilip; ne kadar erken tanı ve tedaviye başlanırsa o kadar olumlu sonuçlar alınacağı da önemli bir gerçektir. Otizm ismi aynı olsa bile her çocukta farklı belirtilerle görülebilir, her çocuğun klinik görünümü, tedavisi ve ilerleyişi aynı olmaz. En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik özel eğitimdir.

Otizm spektrum bozukluğu riski taşıyan ve gösteren bireylerin; gelişimlerini desteklemek için daha yoğun ve nitelikli özel eğitim programlarına ihtiyaçları vardır.