MHP Ankara Kızılcahamam İlçe Kongresi’ndeki coşkulu kalabalığa seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Kahramankazan İlçe Kongresinde de Millet İttifakı Belediye Başkanlarına yüklendi.

Yaptığı konuşmada “Ben 1956 Ankara doğumluyum. Memleketim de burası. Hem babamızdan hem dedemizden duyduklarımızın yanı sıra hayatımız boyunca böyle bir belediye anlayışı ve duyduk, ne gördük. Milletimize soruyorum: Ankara’da 5 yıl için de ne değişti? İnsanların yaşamlarını kolaylaştıracak hangi projelere imza atıldı? CHP’li Belediye Başkanı, sadece Gökçek’in mirasını korumaya odaklansa da onu dahi beceremedi. Siz Ankara’da daha önce selden hayatını kaybeden vatandaş gördünüz mü? Sel yüzünden son 5 yıl içinde yaşanan can ve mal kayıplarına daha önce rastladınız mı? Hayır. Vizyonsuz bu belediye anlayışı yeni projelere imza atmak bir tarafa mevcuda bile sahip çıkamamıştır. Vatandaşlarımız sadece oturdukları yerden dışarıya baksınlar temizlik, asfalt, altyapı, sosyal hizmetleri bırakalım bir kenara yol kenarlarındaki yeşil alanları dahi koruyamadılar. Park bahçelere bile sahip çıkamadılar” sözleriyle CHP’li Belediyeleri eleştiren Yaşar Yıldırım sözlerinin devamında CHP’li Belediye Başkanı’nın adaylık sürecinde vermiş olduğu ‘Kayıp Vaatler’ listesini açıkladı:

-Ankara da su fiyatını indirmek

-Öğrenci evlerine indirimli su

-Zihinsel Engelliler Yaşam Köyü

-Evde çalışmak isteyen kadınlara iş olanakları

-Köylere sağlık hizmetleri

-Ucuz gıdanın temin edileceği halk marketlerinin kurulması

-İngilizce Eğitim Köyü nün kurulması

-5 sene içinde 58 km metro hattı

-Ulus ve Kızılay projesi, Ulus da ulaşımın yer altına indirilmesi

-Makam araçlarını azaltmak

-Ümitköy Söğütözü 32 km bisiklet yolu

-Gençlik parkı ve AOÇ’nin birleşmesi ile oluşacak Atapark projesi

-Kızılırmak suyunun Mogan Gölü ne kanalize edilmesi

-Gölbaşı Bilişim Kenti

-Her semtte kütüphane

-Barajların üstünü güneş enerjisi ile kapatma

-Her okula bir hemşire projesi

-Her mahallede ücretsiz etüt merkezleri

-Mamak Teknoloji Üniversitesi Projesi

-Her etkinlik için her semte bir mekan projesi

“Bunlar seçim döneminde deklare edilen sözler. Sıralarken bile insan nasıl tepki vereceğini bilmiyor. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Soruyorum vatandaşlarımıza: Bu sözlerin yerine getirilmesini bırakın yerine getirilen bir tanesini söyleyin” diye soran Yıldırım “Tabi şöyle bir durum var ki belediye başkanı ile belediye meclislerinin uyum içinde çalışması herkesin isteyeceği bir mesele. Özellikle belediyecilikte çığır açmış Cumhur İttifakı belediyelerini milletimiz iyi bilir. Bizler de diyoruz ki gelin özellikle Ankara’da İstanbul’da İzmir’de ve ülkemizin her tarafında belediyelerimizi tam anlamı ile Cumhur İttifakı’na emanet edelim. Emanet edelim derken, bu emanet etme yarım kalmasın. Hem belediye meclislerini hem de belediye başkanlıklarını vatandaşlarımız bizlere emanet etsinler” ifadeleri ile de Cumhur İttifakı’na destek istedi.