Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "Kars İl Başkanlığı Olağan Kongresi"nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Tamer Osmanağaoğlu konuşmasında, milli değerlere ve Türk milletinin birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.  Osmanağaoğlu ayrıca, önümüzdeki yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nin kararlı bir şekilde mücadele edeceği ve Kars'ın milli değerlerle donatılacağı vurguladı.

KARS'IN ÖNEMİ VE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'NİN KARARLILIĞI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, Kars İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Kars'ın tarihi, coğrafi ve kültürel önemine vurgu yaparak, Selçuklu mirasını savunan ve milli şuuru canlı tutan Karslıları selamladı. Osmanağaoğlu, Kars'ın tarihsel rolünü hatırlatarak, Antlaşma ile sınırların çizildiği ve milli mücadelenin sigortası olduğu vurgusunu yaptı.

CUMHUR İTTİFAKI VE TÜRK MİLLETİNİN DİRENİŞİ

Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı'nın Türk milletinin birlik ve beraberliğini temsil ettiğini ve saldırılara karşı direniş gösterdiğini belirtti. Türk milletinin, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yaşanan süreçlerde gösterdiği dirayet ve inanç sayesinde zorlukları aştığını ve istikametini koruduğunu ifade etti.

2024 YEREL SEÇİMLERİ VE KARS BELEDİYESİ

Osmanağaoğlu, 2024 Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlere değinerek, Milliyetçi Hareket Partisi'nin her zaman ülke ve milleti öncelediğini vurguladı. Kars Belediyesi'nin 3 hilali dalgalandıracağını ve Türk bayrağının gölgesinin tüm Karslıları sarmaya devam edeceğini ifade etti.

GÖNÜLLERE GİRMEK VE İNANCI KORUMAK

Konuşmasında gönüllere girmenin önemine dikkat çeken Osmanağaoğlu, bu hedefe ulaşmak için kararlılıkla çalışacaklarını ve inandıkları değerleri koruyacaklarını belirtti. İmam Cafer'in öğüdünü hatırlatarak, ülkücü anlayışın temel değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

KARS ZAFERİ VE KARABAĞ

Osmanağaoğlu, Kars Zaferi'nin yıl dönümünü ve Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferini kutladı. Kafkas coğrafyasının Türk milleti için özel bir yere sahip olduğunu ve bu topraklarda Türk bayrağının dalgalandığını belirtti.

MHP'li Osmanağaoğlu'nun açıklamaları şu şekişlde; 

“Sayın MYK Üyem, Saygıdeğer İl Başkanım, Değerli Ülkü Ocakları Başkanım, İlçe Başkanlarım, kongremizi varlıklarıyla onurlandıran değerli delegasyon, kıymetli misafirler hepinizi saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

Sözlerimin başında; Selçuklu mirasını paha biçilemez fedakarlıklar yaparak savunan, Milli Şura ile milli şuurun her dem diri tutulabileceğini gösteren, Kazım Karabekir’i ve kahraman Türk ordusunu hasretle kucaklayan, Gazi Kars’ımızın kadirşinas insanlarını sevgiyle selamlıyorum.

Açık söylemem gerekiyor ki; tarihiyle, coğrafyasıyla, kültürüyle ve insanıyla yurdun dört bir yanında farkını gösteren Karslı hemşerilerimle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Buraya hareket etmeden önce ziyaret ettiğim, muhterem büyüğümüz, Saygıdeğer Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin selamlarını siz değerli Karslı hemşerilerime getirmenin onurunu yaşıyorum.

Sultan Alparslan’ın Malazgirt ovasında yazdığı destanın daha öncesinde; 1064 yılında Anadolu’ya Türk’ün imzasını attığı Kars’ta bulunmanın şerefini yaşıyorum.

İsmini verdiği Antlaşmayla, bugün dahi, namusumuz addettiğimiz sınırlarımızın çizildiği, Milletvekili olduğum İzmir’in düşman işgalinden kurtulmasıyla kesinleşen milli mücadelenin sigortası Kars’ta bulunmanın anlamlı hissiyatını derinden hissediyorum.

Hiç şüphe yok ki bugün; Milliyetçi Hareket Partisi’nin mimarı olduğu, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin hamisi olduğu Cumhur İttifakının, saldırılara ve kumpaslara direnirken gösterdiği gayretin membaı bu topraklardadır.

Mehmet Vasıf Paşa komutasındaki Türk Ordusunun, Karslı hemşerilerimizle birlikte, 1855 yılında, tam 135 gün Ruslara karşı kahramanca direnişi, kanla alınan vatan toprağını Rus postallarına çiğnetmemesi gayretimizin ana kaynağıdır.

Bugün hayat-ı milliyemizi boğmak isteyenlere karşı milli bir duruş sergileyebiliyorsak, Türk milletini tahakküm ve esaretle tehdit edenlere elimizin tersini gösterebiliyorsak elbette bunun yegane sebebi, dün bu topraklarda gösterilen cesaret, dün bu topraklarda sergilenen milli hasletlerle olgunlaşmış anti emperyalist tavırdır.

Ne mutlu ki; Zafer Madalyası sahibi bu şehir bugün de Türk milletinin istiklal portresinin ana hatlarını oluşturuyor.

Ne mutlu ki; Anadolu’ya vurulan Türk mührünün iz bırakarak geçtiği bu şehir bugün de bu toprakların vatan olmasının güvencesi olarak güneşin doğduğu yerde duruyor.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Saygıdeğer Hemşerilerim;

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta Türk milleti ciddi ve ciddi olduğu kadar tehlikeli bir süreçten anlının akıyla çıkmıştır. 

Akbaba kuşu gibi semada bekleyenler hayal kırıklığına uğramış, nefesimizi kesmeye çalışanların solukları kesilmiştir.

Çünkü onların karşısında sadece kağıt üzerinde oluşturulan bir ittifak yoktu. Onların karşısında; erdemlerini doğrunun oluşturduğu, özünü ülkülerinin şekillendirdiği, yegane güvencesi ve sığınağı Türk milleti olan mutlak zafere inanmış ordular vardı. 

Böyle bir ordunun karşısında kim durabilirdi?

Hangi bent binlerce yıllık Türk tarihinin sorumluluğunu yüklenmiş inanmışlar ordusunu engelleyebilirdi?

Hamdolsun ki; Anadolu feraseti 14 Mayısta ve 28 Mayısta kendisini göstermiş, Türk milletine ısmarlamalarla istikamet çizmeye çalışanlara haddini bildirmiştir.

Ve bugün önümüzde yeni bir sınav vardır. 2024 Mart ayında gerçekleşecek Yerel Seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi her zaman olduğu gibi “önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben” anlayışında milim sapma göstermeden yolunu alacaktır.

Kars Belediyesinde dün olduğu gibi yarın da 3 hilal tüm haşmetiyle dalgalanacak, Kars kalesindeki Türk bayrağının gölgesi tüm Karslıları her zaman olduğu gibi bağrına basacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur.

İşte!

Kars Belediyesine 3 hilali asacak kadrolar bugün bu salondadır!

İşte! Karslı hemşerilerimizin tercihlerini tahakküm altına alabileceğini sanan Kandil güdümlülere sandıkta haddini bildirecek kadrolar bugün bu salondadır.

Ne diyordu İmam Cafer: "Şu altı şey mü'minde olmaz: Zorluk çıkarmak, hayırsız olmak, hased etmek, inat, yalan ve zulüm.” Şükürler olsun zorluk çıkarmak fıtratımızda yoktur, hayırsız olmak korkumuzdur, hased etmek aklımızdan bile geçmemektedir. Yalan ise kapımızın önünden bile geçemez. Çünkü biz ülkücüyüz, çünkü biz Türk- İslam ülküleriyle bezenmiş kutlu bir neslin umut olan evlatlarıyız.

Çünkü biz İmam-ı Azam’ın “Her daim Allah'tan kork, emaneti edâ et, hiç kimseyi küçük görme. Kendi vakarını tanıdığın gibi başkalarının vakar ve haysiyetini de tanı.” öğüdüne kulak verenleriz. Hamdolsun; Allah korkumuz her zaman yüreğimizdedir. Emanete canı pahasına sahip çıkma kararlılığımız her zaman mevcuttur. Çünkü biz Türk milliyetçisiyiz, çünkü biz her bir insanımızın haysiyetine saygı duyan bir milletin evlatlarıyız.

Biz gönüllere girmeye kararlıyız.

Evet; biliyoruz ki gönüllere girmek gayret işi olduğu kadar nasiptir de. Ama yine biliyoruz ki nasiple girilen gönüllerde tutunabilmek de marifet ister. Bu sebeple gönüllere girmeye yeminli, girdiğimiz gönüllerden çıkmamaya da kararlıyız. 

Girmedik gönül, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacak, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin selamlarını her bir Karslı vatandaşımıza tüm samimiyetimizle ileteceğiz.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin dedikleri gibi:

Tanı ağarmamış gecelerin ummanında hilalimizi yüzdürmeye devam edeceğiz.

Umutsuzluğun koyu sisinde, çilelerin derin kovuğunda, birbiri ardına kurulan tuzakların çetin şartlarında verdiğimiz haysiyet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.

Yapamazlar diyenleri, başaramaz diyenleri, yaptıklarımızla, başardıklarımızla utandıracağız.

Dağılır gider diyenlere birlik olarak dirlik içinde en güçlü şekilde cevap vereceğiz.

Kervan kervan yürüyecek, kafile kafile yükseleceğiz.

Günün sonunda; içinde bulunduğumuz asrın Türk asrı olduğuna, yeni yüzyılının tertemiz sayfalarının teker teker açıldığına hep birlikte şahitlik edeceğiz.

Biliyorum ki bu salonda bulunan her bir ülküdaşımda bu berrak kararlılık fazlasıyla mevcuttur.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım:

6 gün sonra yıl dönümünü kutlayacağımız Kars Zaferinin kahramanlarını, Karslı hemşerilerimi sizlerin nezdinde bir kez daha kutluyorum. Ve yine Azerbaycan’a buradan selam gönderiyorum. Türk milletinin çeyrek asırlık ülküsü Karabağ’ın her bir köşesinde Türk bayrağını yeniden göndere çeken kahramanlarımızı kutluyorum.

Şair Almas Yıldırım’ın şu dizeleriyle konuşmama son vermek istiyorum:

Kafkas, o güzel yurt, o müebbet vatanımdır!

Ben hür olarak doğdum o zümrüt yakasında,

Dağları beşiğimdir, karları kefenimdir!

Yıllarca, asırlarca sürünsem de yasında,

En sonunda mutlaka; o benimdir benimdir!

Bu duygu ve düşüncelerle sizleri bir kez daha saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Sağ olun var olun, hepiniz Allah’a emanet olun.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”