MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul EtikHaber’e yaptığı açıklamada “DEM ve CHP-DEM birlikteliği sonucunda elde edilen Belediyelerde belediye başkanı ve yöneticileri kanunlara, yönetmeliklere ve anayasal düzene karşı gelerek, devletimiz ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozarak bir kaos ve karışıklık ortamı yaratarak, Türk Yüzyılında ülkemizin başarısını ve yükselişini engellemeye çalışmaktadırlar. CHP ise bütün bu olanlara sessiz kalarak ittifak ortağını destekler pozisyonda yer almaktadır.

Asil Türk Milleti’nin ve Devletimizin kutsal değerlerine karşı yapılan bu hain eylemler kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Devletimizin bu hain eylemlere karşı her türlü kanuni tedbiri alacağından kuşkumuz bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Ahmet Selim Yurdakul’un açıklaması şu şekilde:

Ülkemizde Belediye seçimlerin sona ermesiyle birlikte PKKnın siyasal uzantısı olan DEM ve “kent uzlaşısı” adı altında kurulan CHP-DEM (PKK) birlikteliğinin ülkemize, milletimize ve devletimize karşı eylemleri ve girişimleri gün yüzüne çıkmaktadır.

İlk olarak Mardin Belediyesi’nde İstiklal Marşı okunmasının ve Şehitlere Saygı Duruşunun reddedilmesi, ardından Diyarbakır Belediyesi’nde Türk Bayrağı kaldırılması, peşinden Bağlar Belediyesi’nde PKKlı teröristlerin anısına heykel yaptırılması ve Tunceli ilimizin isminin Dersim olarak değiştirilmek istenmesi gibi eylemler ve girişimler ardı ardına gelmiştir. Yine bunlara ek olarak, Diyarbakır Sur Belediyesi’nde ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren ifadelerde bulunulmuştur.

DEM ve CHP-DEM birlikteliği sonucunda elde edilen Belediyelerde belediye başkanı ve yöneticileri kanunlara, yönetmeliklere ve anayasal düzene karşı gelerek, devletimiz ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozarak bir kaos ve karışıklık ortamı yaratarak, Türk Yüzyılında ülkemizin başarısını ve yükselişini engellemeye çalışmaktadırlar. CHP ise bütün bu olanlara sessiz kalarak ittifak ortağını destekler pozisyonda yer almaktadır.

Asil Türk Milleti’nin ve Devletimizin kutsal değerlerine karşı yapılan bu hain eylemler kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Devletimizin bu hain eylemlere karşı her türlü kanuni tedbiri alacağından kuşkumuz bulunmamaktadır.

Bununla birlikte “PKKnın siyasal uzantısı olan DEM gibi partilerin bir an önce tekrar açılmamak üzere kapatılması gerektiğini ve CHP’nin artık bir milli güvenlik sorunu olduğunu” Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli bugünleri öngörerek birçok kez ifade etmiştir.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türk Milletinin birlik ve beraberliğine, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden bütün eylemlere, bütün hain örgütlere ve işbirlikçilerine karşı MHP olarak, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin liderliğinde dimdik durmaya ve bu teröristlerin hain emellerine ulaşmaması için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.