div>

17 MHP İl Başkanının "Biz delegelerden imza topladık, MHP Genel Merkezi olağanüstü kongreyi toplamıyor" gerekçesiyle başlattığı mahkeme süreci bugünlere ulaştı. Ve son olarak Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı kesinleşene kadar kurultay yapılamayacağına karar verdi.

19 Haziran'da gerçekleşen her yanı usulsüz sözde kongrede yaşananlar, MHP Genel Merkezi'nin belirlediği 10 Temmuz kongre kararı önünde hukuki barikat oluşturdu.

Gözünü hırs bürümüş Meral Akşener ve ekibinin kendilerine verilen yetki dışında, kendi kendilerine yeni yetkiler yaratarak MHP'yi ele geçirme çabası 10 Temmuz sürecini de tıkamıştır.

Meral Akşener ve ekibi, 19 Haziran'da gerçekleşen Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın mahkemelik olması için elinden geleni yapmış ve her türlü malzemeyi vermiştir. Bunu bilerek mi, bilmeyerek mi yaptılar orası meçhul… Ama diğer MHP Genel Başkan adaylarının tamamı daha kongre salonunda "Bu kongrede yapılan değişikliklerden haberimiz yok. Usulsüzlük yapılıyor. Bu kongre iptal edilir" açıklamasını yapmıştı. Duyarlı bir delege de her yanı sahtekârlıklarla ve usulsüzlüklerle dolu Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın iptali için dava açmış ve Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi de ihtiyadi tedbir kararı koymuştur.

Bu davayı açan duyarlı delege MHP Ordu eski milletvekili Cemal Enginyurt'tur. Davanın Cemal Enginyurt tarafından açıldığını duyar duymaz değişimcilerin ona karşı başlattığı kampanyada çok ilginç olmuştur.

Sanki Üst kurul delegesi olan Cemal Enginyurt'un diğer delegelerden daha az yetkisi varmış gibi, "O Genel Merkeze yakın, MHP'li delege MHP'yi mahkemeye verdi" gibi abuk sabuk propaganda yaptılar. MHP'nin diğer delegeleri gibi, Cemal Enginyurt'ta kendine verilen hakkı kullanmıştır. MHP 4.partisi olan ve "Ben Ülkücü değilim, demokratım" diyenlerin peşinden gidip, bu dava için 13 yaşında cezaevine girmiş, MHP ve Ülkücü Hareketin her kademesinde görev yapmış olan Cemal Enginyurt'ta saldırmanız da zaten sizin ne tür bir değişimci olduğunuzu göstermektedir.

Sanki 17 MHP eski il Başkanı MHP'yi mahkemeye verip kayyım atatmadı da, CHP ve AKP'yi mahkemeye vermişti. Öyle mi değişimciler?

MHP Genel Merkezi'ne daha imzalar gelmeden, yetkili kurullar 18 Mart 2018 kongre kararı almamış mıydı? Bu karara rağmen "Bekleyelim, ilçe kongrelerinden mücadeleye başlayalım" sağduyusunu niçin göstermemiştiniz? Bu telaş, bu acele niçindi?

MHP'ye kayyım atattırırken mesele yok!

Nasıl onaylattığınız hala meçhul, o kayyımı Yargıtay'a onaylatınca mesele yok!

Ama Cemal Enginyurt gibi duyarlı bir delege baştan sona usulsüzlüklerle gerçekleşmiş kongrenin iptali için dava açınca olmadık hakaretlerde bulunun… Siz gerçekten ne yaptığınızı bilemeyecek kadar şuurunuzu kaybetmişsiniz.

MHP gerçekten her yönüyle arınmalı, eksiğini, yanlışını onarıp yoluna kararlılıkla devam etmelidir. MHP'yi aylardır meşgul edenlerin hesabı da tüm Ülkücüler tarafından görülmelidir.

MHP'nin 1 Kasım sonrası yaşadıkları, şuuru açık olanlar için gerçekten büyük bir ders ve tecrübe olmuştur.

 
 
Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU