Ben millet olarak genetik üstünlüğümüze inanıyorum, ancak Allah katında üstünlük takvadadır, hesap gününde ırka göre ayrım değil imana göre ayrım yapılacaktır. Bunu her Türk ve Müslümanın bilmesi gerekmektedir.

"(Ey Muhammed!) Sana da o Kitab'ı (Kur'an'ı) hak, önündeki kitapları doğrulayıcı, onları gözetici olarak indirdik. Artık Allah'ın indirdiği ile aralarında hükmet ve sana gelen haktan ayrılıp ta onların arzularına uyma. Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol koyduk. Eğer Allah dileseydi elbette sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat verdiği şeylerde sizi imtihan etmek için ümmetlere ayırdı. Öyle ise iyiliklerde yarışın. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O zaman anlaşmazlığa düşmüş olduğunuz şeyleri size bildirecektir." Maide Suresi 48. Ayet

Ayette belirtildiği üzere Allah isteseydi insanları ırklarına göre ayırmaz tek bir insan türü yaratır ve bu insanları Müslüman kılardı. Ancak imtihan beşiği olan dünyamızda insanlar ırklara ayrılmış, dinlere ayrılmış ve en önemlisi ayrı bilinçlerde yaratılmıştır. Bu yaratılış Allah'ın Türk milletine bir lütfudur çünkü Türk milleti Allah yolunda tebliğ görevini üstlenecek Allah yolunda savaşacaktır. İşte Türk milletinin genetik üstünlüğünün sebebi bu görevlerdir. Bu misyonu yürüten Türk milleti Kuran-ı Kerimde yer edinmiştir.

İnsanların genetik yapısı temel olarak X ve Y kromozomlarından oluşmaktadır, insan DNA sında bulunan bu kromozomlardan özellikle Y kromozomu yıllarca değişmeyerek babadan oğla geçmektedir, bu geçiş ortalama 50.000-60.000 yıl önceki nesilden günümüze kadar gelmiştir, bilinen tarih ve bilinmeyen tarihi birleştirerek Türk milletinin 10.000 yıldan fazladır dünya üzerinde olduğunu varsayabiliriz, bu varsayım ve genetik bilgiler doğrultusunda Türk milletinin gen yapısının korunduğu aşikardır. Bu yapı her ferde Türk kimliğinin ağırlığını vermektedir.

Peygamber efendimiz (S.A.V.) "İstanbul mutlak fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır. Onu fetheden asker ne güzel askerdir." demiştir. Bu güzel söz ile İstanbul'un fethi müjdelenmiş, 1453 senesine kadar birçok Müslüman hükümdar İstanbul'a seferler düzenlemiş ancak fethedememiştir, yine büyük Türk milletinin soyundan gelen Türk genleri taşıyan Fatih Sultan Mehmet Han ve büyük Türk milletinin askerleri İstanbul'u fethederek Peygamber efendimizin övgüsüne mahzar olmuşlardır. Bu övgü bile bir Türk için gurur kaynağı olmaya değer.

Hak kitabı Kuran-ı Kerim'de Türk milletinden bahsedilmektedir, yüz yıllarca Kuran'ın tebliğ görevini üstlenecek olan bu millet Kuran'da şereflice bahsedilen ender bir millettir. Her Müslümanın öncelikli görevi olan İslam dinini tebliğ görevini layıkıyla yerine getirmiş ve getirmeye devam eden Türk milleti Kuran'da yer edinerek hak ettiği değere kavuşmuştur.

"Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler. Onlar mü'minlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah'ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir." Maide Suresi 54. Ayet

Ayeti kerimede açıkça belirtilmese de bu millet Türk milletidir, ayette geçen "Allah yolunda cihad ederler" cümlesi çok özeldir. Türk milleti İslam bayrağını üç kıtaya hakim kılmıştır, İslam ın en büyük görevlerinden olan tebliğ emrini yerine getirmiştir. Türk milleti Allah yolunda savaşmış, Allah ismini haykırarak şehit kanları ile suladığı topraklardaki insanları Allah yoluna davet etmiştir ve etmeye de devam etmektedir.

"Biz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri bir oyun ve eğlence olsun diye yaratmadık." Duhan Suresi 38. Ayet

Yaradılışımızın yegane sebebi imtihandır, insan kaderi doğmadan yazılmıştır, insanoğlu doğmadan önce ruhani alem de dünyaya gelişini, yaşayışını, ölüşünü ve tekrar Allah'a dönüşünü bilmektedir, ancak dünya alemine geçtiğinde tüm bilgiler hafızadan silinmektedir. Ta ki yeniden Allah'a dönene kadar. Dünya hayatındaki görevimiz Allah'a iman etmek ve ettirmektir, milyonları bulan Türk nüfusu atalarından aldığı genetik güç ile tebliğ mücadelesi vermek zorundadır. Bıkmadan usanmadan her ferde iman ateşini yakmak gerekmektedir, herkes bilmelidir ki bu görevden sonra yeniden dönüş Allah'a dır ve bu dönüş görevini yapanlara hayırlıdır.

Bu büyük millet üstlendiği görevler doğrultusunda diğer milletlerden ayrılmaktadır, bu ayrılış kesinlikle "Allah özenerek yaratmış" gibi algılanmasın, Allah tüm kullarını eşit değerlerle yaratmıştır, ancak dünya üzerindeki dirlik ve birliğin sağlanması için bazı milletler müjdelenmiştir, bunlardan birisi de Türk milletidir.

Kuran-ı Kerim'de bahsedilmek kolay değildir, bu çok büyük bir erdem ve faziletin habercisidir, büyük Türk milleti yüz yıllardır üstüne düşeni yapmış halen yapmaya da devam etmektedir. Türk milleti bilinen ve bilinmeyen tarihi ile günümüz tarihini yazmış, geçmişte de bu günün ışığını bizlere açmıştır. Her Türk mutlak bilmelidir ki; İçinde büyük bir cevher var, büyük bir ateş var, eğer bu cevheri keşfetmeyip ateşi yakamaz isek sadece adımız Türk olur benliğimiz Türk olamaz.


Süleyman Güçlü
[email protected]

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.