Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 207 kişi artarak 18 bin 412'ye yükseldiği bildirildi.

Öte yandan, Gazze Şeridi'nin kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı ile Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde, son bir haftadır Filistinli direniş güçleri ile İsrail ordusu arasında çatışmaların şiddetlendiği belirtildi.

Görgü tanklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, bu iki bölgede ilerlemeye çalışırken, karşılaştığı direniş sebebiyle bunu başaramıyor.

İsrail tankları, batı, kuzey ve güneyden kampın çevresini abluka altına alırken, evleri, yolları ve altyapıyı hedef alan şiddetli hava ve topçu bombardımanı gerçekleştiriliyor.

Cibaliya ve Şucaiyye'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Filistinli direniş grupları, Cibaliya Mülteci Kampı çevresindeki İsrail güçleriyle makineli tüfekler, tanksavar mermileri ve havan topları kullanarak çatışıyor.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi de benzer bir tabloya tanık oluyor.

Mahallenin doğusuna konuşlanan İsrail güçleri, bölgenin derinliklerine girmeye çalışıyor.

Hamas hareketinin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan savaşçılar da İsrail askerleriyle silahlı çatışma içerisinde bulunuyor. İzzeddin el-Kassam Tugayları, doğrudan silahlı çatışmalara ek olarak, İsrail güçlerini tanksavar füzeleri ve patlayıcılarla hedef alıyor.

Yerel kaynaklara göre, İsrail topçu birlikleri, pazartesi sabahından bu yana Şucaiyye Mahallesi'ni şiddetli şekilde bombalıyor.

İsrail'in bombalamaları ise büyük yangınların çıkmasına ve mahallenin birçok bölgesinden siyah dumanların yükselmesine neden oluyor.

Görgü tanıklarının AA'ya aktardığı bilgilere göre, Şucaiyye ve Cibaliya'da, direnişçiler ile İsrail ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Filistinli gruplar iki bölgeden ayrı ayrı roket saldırıları düzenliyor.

İsrail helikopterleri ise iki bölge içindeki noktalara defalarca iniş yaptı.

AA