Olay, bugün saat 15.20 sırarında Erzincan- Erzurum karayolunun 30'uncu kilometresindeki Avcılar Köyü yakınlarında meydana geldi. Daha önce PKK'lı teröristlerce menfeze yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı askeri aracın geçisi sırasında patlatıldı. Patlamın etkisiyle 3 metre derinliğinde çukur oluşurken, 3 asker hafif yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, Vali Ali Arslantaş inceleme yapmak için olay yerine gitti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Erzincan'da askeri aracın geçisi sırasında meydana gelen patlama ile ilgili valilik yazılı bir açıklama yaptı. Patlama nedeniyle yaklaşık 1 saat karayolu trafiğe kapatılırken, açıklamada şöyle denildi:

"Saat 14.35 sıralarında, Erzincan- Erzurum karayolu üzerinde, ilimiz Üzümlü İlçesi Avcılar Köyü mevkiinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama neticesinde kahraman jandarma personellerimizden 3’ü hafif şekilde yaralanmıştır. Olayın failleri olan teröristleri bulup etkisiz hale getirmek üzere operasyon başlatılmıştır. İlimizde terör unsurlarının bulunmasına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."