Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma"suçundan yargılanan 3 kişiye, 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, meslekten ihraç edilen polis memuru tutuklu sanık Yasin Uyduran ve avukatı katıldı.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından sanık, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kayıtları ile ilgili savunmasında uygulamayı kesinlikle kullanmadığı iddia etti.

Mahkeme Başkanı, ByLock ile ilgili gelen belgelerde bazı kişilerin isimlerini okudu. Sanık Uyduran, ismi okunan kişilerle bir dönem birlikte görev yaptığını söyledi.

Uyduran, "10 yıllık emniyet mensubuyum. Görev yaptığım süre boyunca terörle mücadele ettim ama şimdi terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanıyorum. Türk adaletine güveniyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Uyduran'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Eski öğretim görevlisine hapis

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesindeki görevinden ihraç edilen öğretim görevlisi Çelebi Karapınar ise örgütün talimatıyla Bank Asyaya para yatırmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanık Karapınar'ı "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Doktora 2 yıl 1 ay hapis cezası

Aynı mahkemede görülen başka bir duruşmada ise tutuksuz yargılanan Dr. Yaşar Koşar ve avukatı katıldı.

Koşar, örgüte yakınlığıyla bilinen ve kapatılan Bank Asyaya talimatla para yatırdığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, sanık Koşar'a "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.