VAN'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı'nda PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan jandarma astsubay üstçavuş 36 yaşındaki Suat Petek'in memleketi Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ndeki baba evi yasa büründü.

Şehidin Aydınlar Köyü'ndeki evine gelen Kadirli Kaymakan Vekili Bedir Deveci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu'ndan oluşan heyet, acı haberi babası 67 yaşındaki Muzzafer Helvacı ile annesi 66 yaşındaki Elif Helvacı'ya verdi. Oğullarının şehadet haberini alınca fenalaşan yaşlı çifte, hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları ve komşuları da taziye eve akın etti.

HALASINA EVLATLIK VERİLMİŞ

Şehit Petek'in, doğduğunda çocuk sahibi olamayan halası Ayşe ve eniştesi Ökkeş Petek'e evlatlık verildiği belirtildi. Yıllarca annesi olarak tanıdığı halası yaklaşık 10 sene önce vefat edince gerçeği öğrenen Petek, öz ailesinin yanına yerleşti. Evlendiği zamana kadar öz anne ve babası ile yaşayan şehit Petek, bu süre zarfında soyadını da değiştirmedi. Şehidin yıllarca 'Baba' dediği eniştesi Ökkeş Petek'in ise Kadirli İlçesi'ndeki Maksut Oluğu Yaylası'nda olduğu ve acı haberi orada aldığı ifade edildi.

Yaklaşık 5 yıl önce Havva Petek ile hayatını birleştiren şehit Suat Petek'in 3 yaşında Elif Ceylah isimli bir kızının olduğu bildirildi. Şehidin ayrıca, öz anna-babasından 5 kardeşi bulunuyor.

Şehit Suat Petek'in cenazezinin, ne zaman ve nereye defnedileceğinin henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

DHA