Hakkari'de etkili olan kar yağışının ardından 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi, kayakseverlere hizmet vermeye başladı.

Kentte etkili olan kar yağışı sonrası hafta sonu tatili ve güneşli havayı fırsata çeviren vatandaşlar, il merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer alan ve yeni sezonda hizmete başlayan Merga Bütün Kayak Merkezi'ne akın etti.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezine ilginin her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Merkezin ilk açıldığında konteynerlerde hizmet verdiklerini anımsatan Güldal, şunları aktardı:

''Şimdi kayak evimiz, kafeterya ve lokantamız olmak üzere halkımıza çok nezih bir ortamda hizmet veriyoruz. Bu hafta sabahtan bu yana yüzlerce insan akın akın merkeze gelerek kayağını yaptı. Hakkari'de sosyal etkinlik alanlarının az olması nedeniyle insanların çıkıp hava alabilecekleri, deşarj olabilecekleri çok ortam yok. Bu anlamda da kayak merkezimize büyük ilgi gösteriliyor. Merkezimizin insanlara yeterince hizmet verdiğine inanıyorum.''

Kayakseverlerden Ali Gencer ise hafta sonunu kayak yaparak değerlendirdiklerini ifade ederek, "Gerçekten güzel bir imkan. Anadolu'nun bir kaç şehrinde olan böyle güzel imkanın Hakkari'de olması bizleri de mutlu ediyor." dedi.