Şahin, 115 hamile çocukla ilgili İstanbul Valiliği'nin görevliler hakkında soruşturma izni vermediği iddilarına yanıt verdi.

'BİZİM VERDİĞİMİZ KARAR İNCELENİYOR'

Şu anda bizim vermiş olduğumuz karar, bölge idare mahkemesi tarafından inceleniyor. Oradan çıkan neticeye göre hukuki bir nitelik kazanacaktır. Ya bizim kararımız onanacaktır yahut bizim kararımız kaldırılarak yargılamanın önü açılacaktır. Ama dün Cumhuriyet Başsavcılığımız da açıkladı, bu konuyla ilgili savcılığımız resen, bunun memur yargılaması hukukuna tabi olmadığını düşünerek ta ekim ayında konuyla ilgili soruşturma açmış durumda. 

Yani devletimiz idaresiyle yargısıyla bir bütündür. Devletimizin en yetkili organı olan yargı zaten harekete geçmiş durumda. 

Kamuoyunda şöyle bir algı oluşmasın. “Bunların takibi yapılmıyor, insanlar görevlerini yapmıyor” Hayır, orada dosyalarına baktığınızda arkadaşlar gerçekten gayretle görevlerini yapmaya çalışmalar. Birtakım eksikler yanlışlar var ise ise değerlendirmeleri kendi süreçleri içinde yapılır. Herkes ne kadar sorumluysa, o sorumluluğunun karşılığını görür mutlaka.